23 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehidi Uğur Özkan doğum gününde anıldı

Suruç şehidi Uğur Özkan'ın doğum günü, ailesi ve arkadaşları tarafından BEKSAV'da kutlandı.
Urfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te IŞİD'in canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 33 Düş Yolcusu'ndan biri olan Uğur Özkan'ın doğum günü ailesi ve arkadaşları tarafından BEKSAV'da kutlandı.
 
Uğur Özkan'ın babası Mehmet Özkan anmada yaptığı konuşmada, "Biz bu yola baş koymuşuz. Biz ne kadar bedel verirsek verelim pişman değiliz. Bu yol insanlık yoludur" dedi.
 
Anne Dahile Özkan ise yaptığı Kürtçe konuşmada, "33 Düş Yolcusu'nun hepsi benim evladım. Arkadaşlarını eve misafir getirdiğinde yemekleri elleriyle hazırlardı. Zalimler hiç bir zaman kazanamayacak" diye kaydetti.
 
Uğur Özkan'ın ağabeyi Süleyman Özkan ise kardeşi ile ilgili duygusal bir konuşma yaptı. Süleyman Özkan, "Roboski ailelerini, Cumartesi Annelerini, Soma ailelerini hiç yalnız bırakmadı. O insan ve doğa sevgisi ile doluydu. 33'lerin hepsi gibi onun da düşleri vardı. Biz düşlerine sahip çıkıyoruz ve hiç bir düş yarım kalmayacak diyoruz" diye belirtti.
 
Anmada Suruç yaralısı Yasin önce Kürtçe bir şiir okudu, ardından Suruç'a gidiş hikayelerini anlattı.
 
Suruç ailelerinden Sultan Yıldız ise "33 Düş Yolcusu'nu anmak bize zor geliyor ama anmaya devam edeceğiz. Anılarını yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Yıldızlar yoldaşı olsun" diye konuştu.
 
Suruç ailelerinden Fethi Aydın da "Birlikte Suruç'a gittik. Ben elektrikçiyim ve Kobanê'de bu yeteneğimi kullanacaktım. 33 Düş Yolcusu hepsi umutluydu. Bugün ne mutlu onlara ve bize ki DAİŞ bugün yenildi" dedi.
 
Anadolu YAKAYDER adına yapılan konuşmada ise şunlar dile getirildi: "Uğur Özkan şahsında 33 yüreği saygıyla anıyorum. Onlar çok kutsal bir amaç uğruna yola çıktı. O özgürlük yolcularının gözleri arkada kalmasın. Onların yoldaşları Deyr ez Zor'da, Heseke'de, Kobanê'de intikamları alınmıştır. Belki hiç bir şey Polenleri geri getirmeyecektir, ama bize düşen sorumluluk onların anılarına bağlı kalmaktır.Bütün şehitler onurumuzdur" diye belirtti.
 
Uğur Özkan için doğum günü pastasının da kesildiği etkinlikte BEKSAV Müzik Topluluğu'nun ezgileriyle sona erdi.