7 Ekim 2024 Pazartesi

Suruç şehidi Şen Van'da mezarı başında anıldı

Suruç şehidi Yunus Emre Şen Van'da mezarı başında anıldı. Anmada konuşan HDP Van Milletvekili Orhan, "Hiçbir düş yarım kalmayacaktır. Bizler, o çocukların umutlarını yeşertmeye, hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Suruç'ta ölümsüzleşen Yunus Emre Şen, Van'da mezarı başında anıldı.

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Van Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER), TJA ve yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Yeni Mahalle Mezarlığı'ndaki Şen'in mezarını ziyaret etti.

Mezar başında konuşan HDP Van Milletvekili Orhan, 33 Düş Yolcusu'nun Türkiye'nin farklı kentlerinden Kobanêli çocuklara umut olmak için yola çıktığını hatırlattı, "Ancak Kobanê ve Rojava'yı insanlık dışı barbar katliamlarıyla saran DAİŞ elemanları ve onlara göz yumanlar tarafından 33 can, genç beden ve umut yolcusu gerçekleşen saldırı ile katledildi. Hiçbir düş yarım kalmayacaktır. Bizler, o çocukların umutlarını yeşertmeye, hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Söz veriyoruz; anıları mücadelemize ışık tutacaktır. 33 düş yolcusunu saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.