30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehidi Polen ve Ezgi mezarları başında anıldı

Suruç katliamında ölümleşen Polen Ünlü ve Ezgi Sadet Ihlamurkuyu'daki mezarları başında anıldı. Anmada, 7 yıldır devam eden Suruç için adalet mücadelesinin, adalet sağlanana kadar devam edeceği vurgulandı. Katliamın 7. yılı olan 20 Temmuz günü mezar başları ve sokaklarda yapılacak eylemlere çağrı yapıldı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç'ta DAİŞ'in canlı bomba saldırısı sonrası ölümsüzleşen 33 düş yolcusundan Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet ile Ankara Gar katliamında yaşamını yitirenleri Ümraniye'de bulunan Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda mezarları başında andı. 

Anmaya Polen Ünlü'nün babası Şemsettin Ünlü, Hatice Ezgi Sadet'in ablası Özgen Sadet, Suruç'ta yaralıları Uğur Ok ve Koray Türkay, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Okan Danacı, SGDF, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Öğrenci İnisiyatifi üye ve yöneticileri, Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

'20 TEMMUZ'DA YİNE BURADA OLACAĞIZ'
Saygı duruşuyla başlayan söz alan Şemsettin Ünlü, anmaya katılanlara teşekkür etti. Ünlü, "Sözün bittiği yerdeyiz. Biz 7 yıldır adalet mücadelesi sürdürüyoruz. 20 Temmuz'da yine burada olacağız, hepinizi davet ediyoruz" dedi.

'ADALET ARAYIŞÇILARI OLARAK YAN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Özgen Sadet de, her bayram Suruç'ta ölümsüzleşenlerin mezarları başında buluştuklarını belirtti, "Biliyoruz biz kocaman bir aileyiz, burada olmaya devam edeceğiz. Burada olanlar, sadece Suruç'ta yaşamını yitirenleri hasretle ananlar değil aynı zamanda bu katliamların aydınlatılması için mücadele verenler. Büyük bir aile olarak, bugün bu mezarlarda buluşan, 20 Temmuz'da meydanları dolduran binlerce yürek olarak, bayramlarda ve anmalarda adalet arayışçıları olarak yan yana olmaya devam edeceğiz" diye vurguladı.

Anmada ÖTSP adına yapılan konuşmada da, "Amed'in, Ankara'nın, Suruç'un hesabını sormak için bu yılda sokakta yan yana olacağız" denildi.

Anmaya katılanlar aynı mezarlıkta bulunan 10 Ekim Ankara Gar katliamında ölümsüzleşenlerin mezarlarını da ziyaret etti.