23 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehidi Okan Pirinç anıldı: Daima ileri yürüyeceğiz

Suruç şehidi Okan Pirinç'in başında sözünü yineleyen sosyalistler, "Bu zemini en sağlam şekilde inşa etmek için buradayız. O zemin bize yoldaşlarımızın yarım bıraktıklarını tamamlamak, unuttuklarını anımsamak gerektiğini söylüyor. O yüzden Antakya'da Okan yoldaşın mezarındayız. Daima ileri yürüyeceğimize dair de yoldaşın huzurunda bir kez daha söz verelim" denildi.

Antakya'da mezar anmaların sürdüren  sosyalistler Suruç şehidi Okan Pirinç'in başında devrim andını yineledi. Ölümsüzlerin Tutsakları ve Sesi Platformu (ÖTSP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) düzenlediği anmaya, Pirinç ve devrim şehidi Halil Aksakal'ın ailesi katıldı.

Suruç ve devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından SGDF adına bir konuşma yapıldı. Okan Pirinç'in genç bir devrimci olarak bir halkın yaralarını sarmak için Kobanêye giderken IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamda şehit düştüğü hatırlatılan konuşmada, 8 yıldır ölümsüzleşen 33'lerin sokak sokak, kent kent her meydanda, her emekçi semtte ve mezar başında anıldığı kaydedildi.

"Kasım'ın bu yıl bizim için çok daha önemli anlamı var, ölümsüzlerin izinden yürüyeceğimize dair mezar başlarında buluşuyoruz" denilen konuşma, şöyle devam etti: "Antakya sokaklarında dolaşırken de onların anılarıyla yürüyoruz. Gittiğimiz her çadırda, kapısını çaldığımız her evde onların anılarıyla buluşuyoruz. O9nların izlerini  takip ettiğimizi bir kez daha görüyoruz. Özellikle Antakya'nın bizim için anlamı var. Okan'ı tanıyoruz, Halil Aksakal'ı tanıyoruz, Şenol yoldaşı, Emre'yi tanıyoruz ve Kasım'ı böyle geçiriyoruz. Devrim şehitlerinden öğrendiğimiz ay Kasım ayı."

Konuşmada Pirinç'in mücadelesi şu sözlerle aktarıldı: "Okan gençlik örgütümüz içinde çok özel anlamı olan yoldaşlarımızdan. Lise sıralarında mücadeleyle tanışmış ve yüzünü özgür olana, Kobanê'ye orada yıkılan bir kentin inşasına katılmak için büyük bir cüretle atılımını gerçekleştiren yoldaşlarımızdan."

Sosyalistlerin elinde tuttuğu kızıl bayrakla şehitlerin mücadelesinin devamcısı olduğunun altı çizilen konuşmada, "Ve bu mücadeleyi sürdüreceğimize ölümsüzlerin huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Bu mücadele sözü şu anlamı içeriyor; kuşaklar birbirinin ardına, bir zincir halkası gibi devam ediyor. Bir kuşaktan geri kalan diğer kuşağın da zeminini oluşturuyor. Bu zemini en sağlam şekilde inşa etmek için buradayız. O zemin bize yoldaşlarımızın yarım bıraktıklarını tamamlamak, unuttuklarını anımsamak gerektiğini söylüyor. O yüzden Antakya'da Okan yoldaşın mezarındayız. Daima ileri yürüyeceğimize dair de yoldaşın huzurunda bir kez daha söz verelim" denildi.