30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç şehidi Hatice Ezgi Sadet anısına fidan dikildi

Suruç şehidi Hatice Ezgi Sadet, kendi okulunda anıldı. Hatice Ezgi'nin Rojava kadın devrimini topraklarında solumak istediğinin altı çizilen anmada, O'nun anısına fidan dikildi. 

33 düş yolcularından Hatice Ezgi Sadet anısına öğrencisi olduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde anma düzenlendi, adına bir fidan dikildi. "Suruç'un 7. yılında, Hatice Ezgi'yi unutmuyoruz" yazılı pankartla yapılan etkinlikte, "Hatice Ezgi Sadet anısına" isimli fidan dikimi sonrası açıklama yapıldı.

Kobanê'yi yeniden inşa etmek için yola çıkan yüzlerce kişiden biri olan Hatice Ezgi'nin yıkılmış bir kenti onarmak, savaş altında yaşayan çocuklara umut olmanın yanı sıra Rojava kadın devrimini topraklarında solumak istediğinin altı çizildi. 

"Hayalleri vardı, düşleri vardı. Kendi düşlerini kendi hayallerini yıkılmış bir kentin bombalar altında yaşayan çocukların düşleriyle birleştirdi. Kadıköy sokaklarında Bomonti'nin kampüslerinde kendisinden önce başkalarının hayalleriyle birleştiren arkadaşlarını adlarını haykırdı, ‘ölümsüz' diye bağırdı.

Bugün biz de Hatice Ezgi ve tüm ölümsüz arkadaşlarımızı andık. Onlar nasıl kendilerinden önce düşen arkadaşları için bu bayrağı  devraldıysa, biz de onların bayrağını devraldık. Bundan sonra da hiçbir arkadaşımızın ardından ‘ölümsüzlük' sıfatını getirmeyeceğiz; meydanlarda, sokaklarda, kampüslere düşlerimizi, hayallerimizi yaşatacağız. Bir coğrafyanın bağımsızlığını, barışını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz" denildi. 

Anma, "Suruç'un hesabı sorulacak", "Suruç için adalet herkes için adalet"  sloganlarıyla sona erdi.