30 Eylül 2024 Pazartesi

'Suruç için de Gezi için de adaleti biz getireceğiz'

Siyasi kararla tutuklanan Gezi direnişçileri için devam eden adalet nöbetine katılan gençlik örgütleri, Suruç'un katillerinin Gezi direnişçilerini yargılayanlar olduğunu kaydetti. Suruç için Gezi için adaleti sağlayacaklarının altını çizen gençlik örgütleri, 20 Temmuz'da Kadıköy'de düzenlenecek anmaya çağırdı. 

Suruç için adalet mücadelesini sürdüren gençlik örgütleri, siyasi kararla tutuklanan Gezi direnişçileri için TMMOB'un İstanbul'da Karaköy binası önünde devam eden Adalet Nöbeti'ne katıldı.

POLİS YÜRÜYÜŞE ENGEL OLAMADI
"Suruç için adalet Gezi için adalet" yazılı pankartla Karaköy'den nöbet alanına yürüyen gençlik örgütleri polis tarafından engellenmek istendi. Ancak engeli yok sayan gençlik örgütleri, "Suruç'un hesabı sorulacak", "Suruç için adalet Gezi için adalet", "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganlarıyla yürüyüşe devam etti.

GENÇLİK ÖRGÜTLERİ: HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK
Gençlik örgütleri adına konuşan Sedef Özer, Gezi'den Kobanê'ye düşleri için yola çıkan düş yolcularının mirasını taşımaya devam edeceklerini kaydetti. Özer, "Gençlik örgütleri olarak bizler tarihimizden devraldığımız düşleri hiçbir zaman yarım bırakmadık. Bundan sonar da hiçbir düş yarım kalmayacak. Suruç için adalet Gezi için adalet" dedi. 

'YOLDAŞLARIMIZIN KATİLLERİNİ BİLİYORUZ'
Gençlik örgütleri adına devam eden konuşmalarda ise şu ifadeler kullanıldı: "Yoldaşlarımızın katillerinin kim olduğunu biliyoruz. Gezi'de Mücella hocamızı, Osman Kavala'yı yargılamaya çalışanlar. Biz buradayız, geri adım atmadan mücadeleyi büyüteceğiz. 20 Temmuz günü saat 19.30'da Süreyya Operası önüne çağırıyoruz. Suruç için adalet Gezi için adalet."