30 Eylül 2024 Pazartesi

'Suruç için adalet translar için adalet

Suruç katliamının 5. yıldönümü kapsamında Mis Sokak'ta, "Suruç için adalet Hande için adalet" şiarıyla eylem yapıldı. SGDF'nin çağrısıyla yapılan eylemde LGBTİ+'lar için adalet talebi dile getirildi. 

Suruç katliamının 5. yılı dolayısıyla sürdürülen kampanya kapsamında, adalet nöbetlerinden biri de nefret cinayetiyle katledilen trans kadın Hande Kader için gerçekleştirildi. 

SGDF'nin çağrısıyla Mis Sokak'ta bir araya gelen kitle sokağın başına yürümek istedi, sokağı ablukaya alan polis engelledi. 

'HOMOFOBİK DEVLET YIKACAĞIZ'
Eylemde ilk sözü SGDF adına Hivda Selen, Hande Kader'i homofobik, transfobik develete karşı mücadelesinden tanıdıklarını söyledi.

"Suruç'ta bizleri katledenler aynı zamanda homofobik, transfobikti" diyen Selen, Selen, Suruç şehitleri Aydan Ezgi ve Evrim Deniz'in tüm LGBTİ+'ların özgürce yaşayabilmesi için de mücadele ettiğini  vurguladı.

Hande Kader'in katledilen ilk trans ve son trans olmadığını ifade eden Selen, herkes için adaletin sağlanması için sokaklarda olduklarını belirtti.

Selen, Biz adaleti halklarla alacağız katleden, homofobik transfobik devletten istemiyoruz. Bu devlet yıkıldığında adalet gelecek" dedi. 

'SURUÇ'TA, ORLANDO'DA KATLEDENLERİ TANIYORUZ'
Dev Güç adına Yıldız İdil Şen, 33 düş yolcusu ve Hande Kader'in mücadele ettikleri sokaklarda adaleti haykırdıklarını söyledi ve ekledi: "Suruç'ta, Orlando'da katledenleri tanıyoruz. Failleri devlettir, gerici unsurlardır. Erdoğan hedef gösterdikten sonra iki trans arkadaş saldırıya uğradı. Ajda'dan biliyoruz, hala evine giremiyor, ölümle karşı karşıya. Transfobik bu devlet yıkıldığında özgür olacağız. Var olduğumuz her alanda bu mücadeleyi vereceğiz."

Eylem, "Trans cinayetleri politiktir", "Suruç'un hesabı sorulacak", "Suruç için adalet herkes Hande için adalet" sloganlrının atılmasının ardından sona erdi.