30 Eylül 2024 Pazartesi

Suruç anmalarına yönelik saldırılara tepki

Suruç katliamının 7. yıl anmalarına yönelik polis saldırılarında yaşanan işkenceli gözaltılara tepki gösteren İHD İzmir Şubesi, saldırılara tepki gösterdi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, Suruç katliamının 7. yılında İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzenlenen anmalara yönelik polis saldırısına ve işkenceli gözaltılara tepki gösterdi. 

Basın metnini okuyan yönetim kurulu üyesi Ahmet Çiçek İzmir de en az 19, Ankara'da en az 20, İstanbul Kadıköy'de aralarında avukatların da olduğu 2 si çocuk 106 kişini işkenceyle gözaltına alındığını hatırlattı.

Çiçek, "Biliyoruz ki; Adalet arayışının bir parçası olan anma etkinliklerine yapılan bu müdahaleler toplumun adalet beklentisini ve umudunu kırmayı, adalet mücadelesini geriletmeyi amaçlasa da; 33 düş yolcusunun ardından başlatılan 'Suruç için adalet herkes için adalet' yürüyüşü bütün engellemelere
rağmen devam ediyor. 'Bir daha yaşanmasın' diyerek, geçmişte yaşanan bütün katliamlar için hakikat ve adalet talebimizi yinelerken, 'Suruç için adalet, herkes için adalet' diyen sese eşlik ediyor, anma etkinliklerine yapılan müdahaleleri kınıyoruz. Anayasal hakları hukuka aykırı olarak engelleyenler hakkında yasal işlem başlatılsın ve gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın" dedi.