1 Ekim 2024 Salı

Suruç ailelerinin etkinliği ikinci kez yasaklandı

Suruç Ailelerin İnisiyatifi'nin katliamın beşinci yılında düzenleyeceği, "Düş Yolcuları Adalet Plaketleri" ödül töreni ikinci kez yasaklandı. 

Suruç Ailelerin İnisiyatifi'nin katliamın beşinci yılında düzenleyeceği, "Düş Yolcuları Adalet Plaketleri" ödül töreni ikinci kez yasaklandı.

Taksim Hill Otel'de bu akşam yapılması planlanan etkinlik Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından gerekçe gösterilmeden yasaklandı. Bunun üzerine etkinlik İstiklal'deki Önder Babat Kültür Merkezi'ne taşındı.

KAYMAKAMLIK AİLELERİN KAFEDE OTURMASINI DA YASAKLAMIŞ
Etkinlik öncesi kültür merkezi önünü ablukaya alan polis, barikat kurdu. Kaymakamlık tarafından Suruç Aileleri İnisiyatifi'ne bir ay boyunca Beyoğlu'nda eylem etkinlik yasağı olduğunu söyledi. Hiçbir gerekçe sunamayan polis, ailelerin kafede dahi oturamayacağını ileri sürdü.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Önder Babat Kültür Merkezi önünde etkinliğin yasaklandığını, yapılamayacağını duyurmak istedi. Polis bu açıklamayı da engellemeye çalıştı.

Etkinliğin yasadışı olduğunu öne süren polise, aralarında ESP Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanları Alev Özkiraz ve Deniz Bahçeci, HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı ile Suruç yaralıları ve aileler tepki gösterdi.

AİLELERDEN POLİSE: MUHATABIMIZ DEĞİLSİNİZ, SUSUN
Aileler adına konuşma yapan Emrah Topaloğlu'nun konuşmasını polisin, "Açıklamayı ben yaparım" diye bölmesi üzerine bir kez daha tepki gösterildi. Aileler, "Bizim muhatabımız siz değilsiniz, polis değil. Bizim muhatabımız bizi davet edenlerdir. Sen sus" diye tepki gösterdi.

Polisin, "müdahale ederim" tehdidi üzerine, "saldır" diye yanıt veren aileler alkış ve sloganlarla yasağı protesto etti. Polisin engellemeye çalışmasına rağmen Topaloğlu açıklama yaptı. Etkinliğin hukuksuzca yasaklandığını belirten Topaloğlu "Bize 2911'e göre etkinliğin yasaklandığını söylediler, ama bizim içinde bulunduğumuz durumun 2911'le alakası yok. Biz plaketlerimizi Beksav'da vereceğiz. Buraya gelen herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

Önder Babat Kültür Merkezi önünde bulunanlar, alkış ve zılgıtlarla polisin engellemesi bir kez daha protesto etti ve oradan ayrıldı.