25 Eylül 2024 Çarşamba

Suruç Aileleri, Suruç şehitlerinin kitaplarını imzaladı

38. İstanbul Kitap Fuarı'nda Suruç şehitlerini anlatan kitapları imzalayan Suruç Aileleri, şehitlerin ardından mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini vurguladı.

Suruç Aileleri İnsiyatifi, 38. İstanbul Kitap Fuarı'nda IŞİD saldırısında hayatını kaybeden Suruç şehitlerini anlatan kitapları imzaladı. 

Ceylan Yayınları'ndan çıkan "Cesur Babam İsmet Şeker", "Adı Hogir'di", "Kardeşlik İşçisi Cemil Yıldız", "Kobanê'ye gitmek" ve "Kırmızı Gül'ün Defteri" adlı kitapları imzaladı. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de ailelere destek verdi. Okurlar, etkinlik boyunca yoğun ilgi gösterdi.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR VE HİÇ DURMAYACAĞIZ'
Katliamda eşi Cemil Yıldız'ı kaybeden Sultan Yıldız, "Acımız çok büyük, suçsuz yere öldürüldüler. Biz Suruç'ta katledilen tüm insanların anılarını yaşatmak istiyoruz. Mücadelemiz devam ediyor ve biz hiç durmayacağız" dedi.

'BURADA OLDUĞUMUZ GİBİ HER YERDE OLACAĞIZ'
Saniye Aydın ise oğlu Çağdaş Aydın'ın mlücadelesini yürüteceklerini vurguladı. Aydın, şöyle devam etti: "Dördüncü yıl bitti, beşinci yıla girdik. Hayatları kitaplaştı. Onların mücadelesini devam ettirmek için buradayım. Bu kitabı yazarken çok zorlandım. Acı çektim, acılarımı tekrar tekrar duyumsadım. Ama şehitlerin verdiği mücadele yarım kalmasın diye daha güçlü durmak gerekiyordu. Düş yolcularının mücadelesini devam ettirmek için bugün burada olduğumuz gibi, her yerde olacağız."