1 Ekim 2024 Salı

Suruç Aileleri İnisiyatifi dava öncesi Ankara'da temaslarda bulunuyor

Suruç katliamı davası 1 Haziran'da görülecek. Suruç Aileleri İnisiyatifi duruşmaya çağrı amaçla Ankara'da siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret ediyor. Aileler bu sabah da erken saatlerde 10 Ekim'de ölümsüzleşenleri Gar önüne karanfil bırakarak andı. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 33 düş yolcusunun katledilmesine ilişkin 1 Haziran 2022'de görülecek davaya çağrı için Ankara'da siyasi partileri ve demokratik kitle örgütlerini ziyaret ediyor. 

Aileler sabahın erken saatlerinde 10 Ekim'de katledilen barış şehitlerini anmak için Ankara Garı önüne gitti, şehitler anısına karanfil bıraktı. 

Suruç Aileleri İnisiyatifi bugün 10 Ekim Derneği ile görüşecek ardından da HDP Grup toplantısına katılacak ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile görüşecek. Aileler son olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret edecek. 

DAVAYA İLİŞKİN
Suruç katliamı davasında mahkeme heyetinin ısrarla, Ankara katliamından tutuklu tek sanık Yakup Şahin'e ceza vererek kapatmak istemesi üzerine reddi hakim yoluna gidilmişti. 

Reddi hakim talebinin kabul edilmesinin ardından 18 Şubat'ta görülen ilk duruşmada, Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi ESP ve SGDF'nin davaya müdahil olma talebini kabul etti. Dönem Başkakanı Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi yönündeki talebi bir sonraki duruşmaya kadar değerlendirileceğini belirtti, firari sanıklar İlhami Bali'nin eşi Hülya Bali ve Deniz Büyükçelebi'in eşi Şengül Büyükçelebi'yi tanık olarak dinlemeye karar verdi. Adalet Bakanlığı'na müzakere yazılarak İŞİD ile ilgili Türkiye genelinde yapılan soruşturma-kavuşturmalara dair bilgilerin mahkemeye gönderilmesini isteyen mahkeme heyeti, avukatların bazı taleplerini de bir sonraki duruşmaya kadar değerlendirecek. Duruşma 1 Haziran'da görülecek.