23 Eylül 2024 Pazartesi

Suriyeli hak savunucusu Ahmed Katie'den haber alınamıyor

Sığınmacı Hakları Platformu, 27 Kasım'dan bu yana haber alınamayan Suriyeli insan hakları savunucusu Ahmed Katie'nin durumuna dikkat çekerek, Katie'nin nerede olduğuyla ilgili gerekli tüm çalışmaların yapılması çağrısında bulundu.

Sığınmacı Hakları Platformu, 27 Kasım'dan bu yana haber alınamayan Suriyeli insan hakları savunucusu Ahmed Katie için Mazlum-Der genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Yapılan açıklamada, 27 Kasım'da akşam üstü Yusufpaşa'daki iş yerinden çıkan Suriyeli insan hakları savunucusu Ahmed Katie'den o tarihten beri haber alınamadığı ifade edildi.

Ahmed Katie için 30 Kasım'da eşi tarafından kayıp başvurusunda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Ailesi tarafından yapılan bu başvuruda, Katie'nin işyerinden çıkışının görülebileceği kameraların incelenmesiyle, telefon görüşmelerinin ve telefon cihazının takibe alınması da istendi. Edindiğimiz bilgilere göre Ahmed Katie, pazartesi akşamüstü eşine telefonda eve gelmek üzere olduğunu söylemiş. Ancak eve gelmeyince eşi onu tekrar aradığında telefonunun kapalı olduğunu görmüş" ifadeleri kullanıldı.

Ahmed Katie'nin kaybolmadan önce aynı bölgede çalışan bir akrabasına, kendisinin telefonla aranarak "Emniyet'ten çağrıldığını" söylediği aktarılan açıklamada, "Ahmed Katie, son zamanlarda maruz kaldığı taciz ve baskılar nedeniyle Ekim ayının sonunda insan hakları çalışmalarını askıya alma kararı aldığını kamuya beyan etmişti" denildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Sığınmacı Hakları Platformu olarak Ahmed Katie'nin durumuyla ilgili olarak acil bir inceleme yapılmasını ve nerede olduğu konusunda ailesine ve kamuoyuna bilgilendirmede bulunulması için gerekli tüm çalışmaların yapılmasını istiyoruz."