25 Eylül 2024 Çarşamba

Suriye Gelecek Partisi başkanlığına İbrahim El Qeftan seçildi

Suriye Gelecek Partisi 2. Genel Kongresi'nde, parti başkanı ve sekreteri ile Parti Genel Meclisi'nin 139 üyesi seçildi. Kongre sonuç bildirgesinin okunmasıyla son bulan kongrede İbrahim El Qeftan yeniden parti başkanı oldu.

Suriye Gelecek Partisi, "Adem-i merkeziyetçi ve çok renkli Suriye. Güçlü bir Özerk Yönetim. Güçlü DSG" şiarıyla 2. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

8 kişiden oluşan divanının seçilmesiyle başlayan kongrede partinin 2 buçuk yıllık çalışma raporu okundu ve katılımcılarca tartışıldı.

Katılımcıların değerlendirmelerinin ardından yapılan seçimde, İbrahim El Qeftan Başkan, Sîham Dawud da Parti Genel Sekreteri olarak seçildi. Kongrede ayrıca Parti Genel Meclisi'nin 139 üyesi belirlendi.

Kongrenin sonunda Suriye Gelecek Partisi başkanlığına yeniden seçilen İbrahim Qeftan, sonuç bildirisini okudu. Bildiride 'DSG destek', 'şehitler sayesinde edinilen kazanımların korunması', 'bütün Suriyeliler için barışı gerçekleştirmek', 'Suriye genelinde Türkiye'nin işgali başta olmak üzere her türlü işgali sonlandırmak' öne çıkan başlıklar oldu.