24 Eylül 2024 Salı

Suriye-Efrîn İnsan Hakları Örgütü'nden toplu mezarın araştırılması çağrısı

Suriye-Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Efrîn'deki toplu mezarlarda işgalci Türk devleti ve bağlı çetelerinin son 3 yıldır tutukladığı, kaçırdığı, kaybettiği Efrînlilerin cenazelerinin olabileceğini belirterek toplu mezarların araştırılması çağrısı yaptı.

İşgalci Türk devleti dün Efrîn'de bir toplu mezarda 61 kişinin cenazesinin olduğunu açıkladı. Çetelere ait site ve Türk devletinin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı da 61 kişinin Efrîn işgali öncesi Halk Savunma Birliği (YPG) tarafından öldürdüğünü iddia etti.

Suriye-Efrîn İnsan Hakları Örgütü konuşa ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, toplu mezarın bulunduğu arazinin yeni olduğunu, bu nedenle işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından son 3 yılda tutuklanan, kaçırılan Efrînlilerin cenazelerinin olabileceğini belirtti.

Uluslararası kamuoyuna, Birleşmiş Milletler'e, uluslararası insan hakları örgütlerine ve demokratik kitle örgütlerine seslenen Suriye-Efrîn İnsan Hakları Örgütü, adaletin yerini bulması için işgal altındaki Efrîn'e giderek çeteler ve Anadolu Ajansı tarafından ortaya atılan iddiaların netleştirmesi ve toplu mezarların araştırılması çağrısı yaptı.