7 Ekim 2024 Pazartesi

Sürgün halkın sosyalist evlatları Ferdane ve Nartan mezarları başında anıldı

Suruç katliamında ölümsüzleşen Abhaz ve Adige halkından Ferdane ve Nartan Kılıç, Bursa'da mezarları başında anıldı. Anmada konuşan HDP PM üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik, "Ana oğul Ferdane ve Nartan, sürgün bir halkın sosyalist evlatları olarak, yok edilmeye çalışılan bir halkın yanına giderken öldürüldüler" dedi.

Suruç katliamında ölümsüzleşen Ferdane ve Nartan Kılıç, Bursa'da Hamitler Mezarlığı'ndaki mezarları başında anıldı. Anmaya, Suruç aileleri, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Deniz Aktaş ve HDP PM üyeleri ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

'ADALET MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Anmada yapılan konuşmada, IŞİD katliamında yaşamını yitiren Suruç şehitleri için adalet mücadelesinin süreceği söylendi. Katliam sonrasında Suruç yaralıları, tanıkları ve ailelerine yönelik gözaltı, tutuklama saldırısının sürdüğü hatırlatılan konuşmada, Deniz Poyraz'ı katledilenlerle Suruç katliamını gerçekleştirenlerin aynı olduğu vurgulandı, "Mücadelemizden 6 yıldır vazgeçmedik, bundan sonra da vazgeçmeyeceğiz. Adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Katillerden hesabı gençlik soracak" denildi.

'SÜRGÜN BİR HALKIN SOSYALİST EVLATLARIYDILAR'
Mezar başında yapılan anmada konuşan HDP PM üyesi Mukaddes Erdoğdu Çelik, Suruç katliamının tarihsel bir dönemeçte yaşandığını hatırlattı, düşürülemeyen Kobanê ve 7 Haziran kazanımına karşı yapıldığını söyledi. Çelik, "Ana oğul Ferdane ve Nartan, sürgün bir halkın sosyalist evlatları olarak, yok edilmeye çalışılan bir halkın yanına giderken öldürüldüler" dedi.

Büyük bedeller ve acılar pahasına mücadelenin sürdüğünü kaydeden Çelik, Kobanê direnişi gibi Suruç katliamına karşı duruşun da enternasyonalist bir direniş olduğunu vurguladı.

'ROJAVA'DA YEŞEREN DEVRİME DOKUNMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR'
SKM Genel Sözcüsü Deniz Aktaş da Suruç şehitlerinin, yıkık bir kenti inşa etmek, Rojava'da yeşeren devrime dokunmak için yola çıktıklarını söyledi, "Eşit, özgür bir yaşamın var olduğuna inanıyorlardı. Ferdane ve Nartan, Çerkes halklarının dayanışmasını taşımak, köprü olmak için gittiler" diye konuştu.