23 Eylül 2024 Pazartesi

Sultangazi'de Efrin şehiteri anıldı

Efrin'de direniş mevzilerinde geçen yıl ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Sedat Akyüz, Ruhat Aşkara ve Erdal Demirhan'ın yanı sıra YPG savaşçısı Bayram Adıyaman İstanbul'un Sultangazi İlçesinde yapılan etkinlikte anıldı.
Efrin'de direniş mevzilerinde geçen yıl ölümsüzleşen MLKP savaşçıları Sedat Akyüz, Ruhat Aşkara ve Erdal Demirhan ve YPG savaşçısı Bayram Adıyaman İstanbul'un Sultangazi İlçesinde yapılan etkinlikte anıldı.
 
Anmaya ve taziyeye Ruhat Aşkara'nın babası Memet Aşkara ve şehit aileleri katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anma sinevizyon gösterimi ve konuşmalarla devam etti. ÖTSP adına yapılan konuşmada "Mart ayı katliamlar ayı olarak zihnimize kazındı. Mart ayında Halepçe, Beyazıt ve Gazi katliamları yaşandı. Onlarca kez katliamlarla susturulmaya çalışılan halklar her seferinde tekrar ayağa kalkarak direnmesini başardılar. Geçtiğimiz yıl Efrin'de yaşanan bir işgal girişimi direnişle boşa çıkarıldı. Bugün andığımız yoldaşlarımız bu işgal girişiminde ölümsüzleştiler" diye kaydedildi.
 
Geçen yıl Efrin'e yönelik hava saldırısında ölümsüzleşen ve kimliği yeni netleştiği için ailesine yeni haber verilen Bayram Adıyaman'ın da anıldığı anmada yapılan konuşmada, "Rojava'da ölümsüzleşen savaşçıların kanları birbirine karıştı. Onların bize, halkına verdiği mesajı iyi okumalıyız. Bu gün Rojava'da olduğu gibi bu topraklarda da birleşik bir mücadele yürütülüyor. Bunun en somut örneği hapishanelerde başlayan açlık görevleridir. Leyla Güven'in yaktığı meşale elden ele dolaşıyor. Hapishanelerde binlerce kişi tecride karşı açlık grevinde. Açlık grevine komünist tutsaklarda süresiz açlık grevine girerek ses veriyor. Ali Haydar Saygılı, Hülya Gerçek ve Aydın Akyüz süresiz açlık grevine başladı" diye belirttildi.
 
Konuşmanın ardından Ruhat Aşkara'nın Rojava'ya giderken ailesine bıraktığı mektup okundu.
 
ESP adına yapılan konuşmada "Mart ayı katliam ayı olduğu kadar aynı zamanda direniş ayıdır. Egemenler Mart ayını katliamlarla anmamızı istiyorlar ama biz Mart ayını direniş ayı olarak anmaya devam edeceğiz" diye vurgulandı.
 
YAKAYDER adına yapılan konuşmada, 2 gün önce şehit olduğu açıklanan YPG savaşçısı Bayram Adıyaman için 2 günlük taziye kuruldu. Bayram Adıyaman 10 Mart 2018 de Efrin'de şehit olduğu duyurulmuştu.