25 Eylül 2024 Çarşamba

Suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya tutuklandı

Hakkında 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranan, daha önce defalarca tutuklanan ve tahliye edilen suç örgütü lideri, uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya ve 5 suç örgütü üyesi İstanbul'da yakalandı ve tutuklandı.

Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Urfi Çetinkaya ve 5 suç örgütü üyesi İstanbul'da yakalandı. Hakkında 24 yıl hapis cezası olan Çetinkaya için Sarıyer'de bulunan bir adrese operasyon düzenlendi.

Çetinkaya ve 5 kişi Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Urfi Çetinkaya'nın, 2003'te İstanbul'da 577 kilogram asetik anhidrit, 159 kilogram baz morfin, 617 kilogram eroin, 2013'te Rize'de 159 kilogram, Artvin'de 103 kilogram eroin ele geçirilmesi olayında uyuşturucu maddeleri ruhsatsız olarak ithal veya imal etmek ile uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti yapmak suçlarından arandığı, ayrıca İnterpol tarafından iki farklı dosyadan suç kaydı olduğu ve yargılandığı suçlardan kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?
1980 askeri faşist darbesinde "arananlar" listesinde yer alan Çetinkaya, '89 yılında Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı, 6 ay sonra tahliye edildi. Çetinkaya, 2000 yılında tekrar tutuklandı ancak 3 yıl  sonra yine tahliye edildi.

Bir süre sonra tekrar tutuklanan Çetinkaya, 2012 yılından sağlık gerekçesiyle tahliye edildi.