24 Eylül 2024 Salı

Stuttgart'ta Zilan, Deniz ve Ulaş anıldı

Almanya'nın Stuttgart kentinde Zilan Destan, Deniz Poyraz ve Ulaş Dersim anıldı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde Avrupa Demokratik Güçbirliği (ADGB) bileşenleri tarafından Zilan Destan, Deniz Poyraz ve Ulaş Dersim anıldı.

Etkinlikte AOGB adına yapılan açılış konuşması ve devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Anmada yapılan konuşmalarda, "13 Haziran 2021 tarihinde devrimci görevlerini yerine getirirken Rojava'da ölümsüzleşen Zilan yoldaş, Kobanêli Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve genç bir kadın olarak omuzladığı görevleri büyük bir neşeyle, heyecanla, umutla yerine getirdi. Umutsuzluk, çaresizlik ve geleceksizlik girdabındaki gençliğe bir umut, direnme, bir hesaplaşma ve radikal bir kopuş çağrısıdır Zilan yoldaş. Özgürleşmek için devrimcileşin çağrısıdır. Kapitalizme karşı hücum çağrısıdır. Elbette bu çağrı yankısını bulacaktır" denildi.

Anma yapılan konuşmada "Yine 17 Haziran sabahı yeni bir katliama daha tanıklık ettik. Bu topraklarda işlenen sayısız katliamın bu seferki hedefi yine bir Kürt, yine bir kadın, yine bir devrimciydi. Deniz Poyraz'ın hesabını binlerce Deniz soracak" diye kaydetti.

Konuşmada Ulaş Dersim'e (Ulaş Doğan) ilişkin şunlar söylendi: "1997 yılında üniversiteden altı arkadaşıyla birlikte Dersim eyaleti üzerine gerilla saflarına katıldı, saldırı ve yönelimlerin çok fazla olduğu, kayıpların çok fazla ve ağır olduğu bir zamandı. Belki Dersim dağlarında yıllarca omuz omuza savaştığın yoldaşlarının yanında son nefesini vermek bir başka olurdu. Ama ülkemizin her karış toprağının savaş alanı olduğu bu zamanlarda, en önde yürüyenlerin yanında ve izinde olmak, onların kanının karıştığı topraklara kanının karışması, tıpkı katılım yaptığın gün gibi, büyük umutların yeşerdiği topraklar olmaya devam edecek."

Anma Zilan Destan, Deniz Poyraz ve Ulaş Dersim'i anlatan sinevizyon ile devam etti.

Anma HBDH Avrupa adına yapılan konuşma ve KBDH Avrupa, Almanya Kürt Kadın Hareketi ve TKP-ML'nin mesajlarının okunmasıyla etkinlik sona erdi.