22 Eylül 2024 Pazar

Stuttgart'ta Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu anıldı

MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu (Firat Newal), ölümsüzleşmelerinin birinci yıl dönümünde Stuttgart'ta anıldı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) Merkez Komite üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu (Firat Newal) ölümsüzlüğünün birinci yılında anıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada Zeki Gürbüz'ün (Ahmet Şoreş) mücadele yaşamı aktarıldı. Gürbüz'ün yıllarca partisinin gelişiminde emek harcadığını, yeraltı örgütlenmesinin gelişmesinde rol oynadığı kaydedilirken ağır koşullarda büyük sorumluluklar üstlendiğinin altı çizildi.

Anmada, Gürbüz ve Namoğlu'nu anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

MLKP adına yapılan konuşmada, ölümsüzleşen devrimcileri anmanın ve onlara bağlılığı göstermenin partinin siyasal faaliyetlerine, kampanyalarına omuz vermek, mücadeleyi büyütmek olduğu vurgulandı.

MLKP 7. KONGRESİ VE KKÖ 3. KONFERANSI SELAMLANDI
MLKP'nin 30, yıl kutlaması için kitleleri örgütleme çağrısı yapılan anmada, "Parti, 30 yıllık tarihi sürecinde faşizme ve sömürgeciliğe karşı savaşımında önderlik düzeyinde ağır kayıplar vererek bugünlere geldi, ateş altında mücadeleyi ve savaşımını büyütmek için 7. Kongresini gerçekleştirdi. MLKP 7. Kongre ve KKÖ 3. Konferansını selamlıyoruz. MLKP/KKÖ perspektifleri doğrultusunda ölümsüzlerimize verilen devrim sözünün yerine getirilmesi için parti herkesi göreve çağırıyor" ifadeleri kullanıldı.

KGÖ: ONLARIN İZİNDEN YÜRÜYORUZ
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada ise gençliğin devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütürken devrim şehitlerinin yaşamı ve mücadelesinden öğrendikleri, onların izinden yürüdükleri ifade edildi. Konuşmada, gençliğe komsomol saflarında örgütlenme çağrısıyla son buldu.

'ROJAVA'YA SAHİP ÇIKMANIN BİRLEŞİK DEVRİM İÇİN ZORUNLULUK OLDUĞUNU GÖRDÜ'
Zeki Gürbüz'ün ağabeyi ise Kürtçe yaptığı konuşmada Gürbüz'ün işçi sınıfının, emekçilerin, gençliğin ve kadınların mücadelesine, partinin gelişimine büyük katkılar sunduğunu ifade etti. Gürbüz'ün aynı zamanda Kürdistan'ın özgürlüğü için savaşmanın ve Rojava Devrimine sahip çıkmanın birleşik devrim için bir zorunluluk olduğunu gördüğünü belirten ağabeyi, bu nedenle Gürbüz'ün yüzünü Rojava'ya çevirdiğine ve bu uğurda ölümsüzleştiğine vurgu yaptı.

Sonrasında Zeki Gürbüz'ün diğer aile üyeleri ve yakınları da duygularını ifade ederek anılarını anlattı.

Şiirlerin okunduğu anma etkinliği türkülerle sona erdi.