24 Eylül 2024 Salı

Stuttgart'ta 'Toplumsal devrim çağı' paneli düzenlendi

AGİF "Toplumsal Devrim Çağı" paneller serisinin ilki Stuttgart'ta yapıldı. Panelde konuşan Marksist Teori Yazarı Arif Çelebi "Kapitalizmin her yerinden yeni bir kriz fışkırıyor" dedi.

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu'nun (AGİF) "Toplumsal Devrim Çağı" paneller serisinin ilki Stuttgart'ta yapıldı.

AGİF Stuttgart bürosunun bulunduğu Lilo Hermann sol merkezinin salonunda gerçekleşen ve Alman Anti faşistlerininde katıldığı panelde konuşan Marksist Teori Yazarı Arif Çelebi "Kapitalizmin her yerinden yeni bir kriz fışkırıyor. Bir gün ekolojik krizden, ertesi gün sağlık krizine, bir sonraki gün kadına yönelik cinsel şiddet ve sömürüden, başka bir gün göçmen akını krizinden söz eder olduk. Krizler kadar ayaklanmalarda dünyamızı sarsıyor. Her an her bir ülkede yeni bir ayaklanma haberi geliyor. Ekolojistler, kadınlar, yoksullar, işsizler, işçiler, gençler sermayenin şu ya da bu krizine karşı sokakları burjuvaziye dar ediyorlar. Bu dirilme kapitalizmi mezara gömecek olan toplumsal devrimin belirtileridir" dedi.

Çelebi konuşmasının devamında "Bilinçli bir hedef doğrultusunda bir siyasal ordu olarak hareket eden milyonlar karşısında, burjuvazinin bütün güçlü silahları çaresizleşir" diye belirtti.