19 Eylül 2024 Perşembe

Stuttgart'ta '1 Mayıs'ın gösterdikleri ve seçim mücadelesi görevleri' paneli

AGİF, Almanya'nın Stuttgart kentinde "1 Mayıs'ın gösterdikleri ve seçim mücadelesi görevleri" konulu panel düzenlendi.
Almanya'nın Stuttgart kentinde Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) tarafından "1 Mayıs'ın gösterdikleri ve seçim mücadelesi görevleri" konulu panel düzenlendi.
 
Panele konuşmacı olarak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK Üyesi Uğur Ok katıldı. Ok, HDP'nin 7 Haziran seçim zaferinin hemen ardından artan devlet baskısına dikkat çekerek, kitle hareketinde belli bir gerilemenin olduğunu belirtti. Ok, "Ancak kitle hareketinde bir gerileme olmasına karşın, ilerici, devrimci kuvvetler, HDP ve bileşenleri, başta Kürt halkımız olmak üzere halklarımız, ezilenler teslim alınamadı" dedi.
 
Taciz ve tecavüz yasasına karşı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınların, Newroz'da Kürt halkının, 1 Mayıs'ta işçi ve emekçilerin sokağa çıkmasıyla kitle hareketinde bir canlanmanın yaşandığını ifade eden Ok, 24 Haziran seçim sürecinde de bu dalganın sürdüğünü belirtti.
 
İki gerici-faşist cephenin karşısında ezilenlerin antifaşist mücadele cephesi olarak HDP'nin kitleler nezdinde bir rüzgar estirdiğini, umut ışığı olduğunu, ezilenlerden yana esen rüzgarın AKP-MHP iktidarını telaşlandırdığını ve yönetememe krizini daha da derinleştirdiğini dikkat çeken Ok, ezilenlerden yana esen rüzgarın daha da gelişme eğilimi taşıdığını ve fırtınaya dönüşmesinin olanaklar dahilinde olduğunu kaydetti.
 
Panelin ikinci bölümünde dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Ok, Avrupa'da da seçim çalışmalarına daha fazla hız katmak gerektiğini söyledi. Ok, bunun AKP-MHP iktidarının yenilgi sürecini hızlandırmak bakımından önemli olduğunu belirtti.