25 Eylül 2024 Çarşamba

Soylu'nun 'darbe' ifadelerine suç duyurusu

Yeşil Sol Parti Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe olarak nitelendiren sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Kocaeli milletvekili adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, 14 Mayıs seçimlerini siyasi darbe olarak niteleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Kocaeli Adliyesinde suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, "Güvenlikten sorumlu olan bu ülkenin İçişleri Bakanı olduğunu söyleyen suç işleri Bakanı Süleyman Soylu seçimlere bir darbe vurmaya çalışmaktadır" dedi. Soylu'nun ifadelerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, Soylu'nun iktidardan düşeceklerini düşündükleri için bu ifadeleri kullandığını kaydetti.

Gergerlioğlu, "Değerli arkadaşlar her birinizin oyu çok değerlidir, sizlerin oyu ile 14 Mayıs'ta Türkiye yeni bir şekil alacaktır, Meclis'te yeni vekillerimiz olacaktır ama siz kalkıp buna siyasi darbe derseniz halka iftira atmış, halka hakaret etmiş olursunuz arkadaşlar! Biz bunları kabul etmiyoruz, sizlerin, tüm 85 milyonun hakkını koruyoruz" ifadelerini kullandı.