25 Eylül 2024 Çarşamba

Soylu yine hedef aldı

HDP'nin kapatılma riskine karşı seçimlere Yeşil Sol Parti'yle gireceğini görüşmeler sürecindeki açıklamalarına; seçim mitingleri ve halk buluşmalarında yapılan açıklamalara rağmen İçişleri Bakanı Soylu, kendileri ortaya çıkarmış gibi Yeşil Sol Parti'nin HDP'nin alternatifi olarak kurulduğunu söyledi. Hızını alamayıp Soylu, Yeşil Sol Parti'nin "Kandil'in talimatıyla kuruldu"ğunu öne sürdü. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir kez daha mesnetsiz iddialarla Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'ne (Yeşil Sol Parti) nefret kustu, hedef gösterdi. 

24 TV'ye katılan Soylu, HDP'nin kapatma davası sonucu kapatılma riskiyle Yeşil Sol Parti'ye seçimlere gireceğini henüz görüşmeler aşamasında açıklamış olmasına rağmen Yeşil Sol Parti'nin "Kandil'in talimatıyla kuruldu"ğunu öne sürdü. 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Uçar ve Akın, HDP Eş Genel Başkanları Puldan ve Sancar başta olmak üzere üye ve yöneticilerin neredeyse her seçim mitinginde, halk buluşmasında Yeşil Sol Parti'yle neden seçimlere girdiğini açıklamasına rağmen Soylu, akıl almaz bir şekilde bu bilginin devletin üst düzey güvenlik birimlerinde kayda geçirildiğini söyledi.