20 Eylül 2024 Cuma

Soylu: Suruç'taki olayın sorumlusu Muharrem İnce'dir

Partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nı ziyareti sırasında konuşan Süleyman Soylu, "Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir" dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Partililerle bayramlaşmasının ardından konuşan Soylu, Urfa'nın Suruç İlçesi'nde 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Suruç'ta AKP'lilerin saldırısıyla ilgili CHP'yi ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi eleştiren Soylu, "Cumhurbaşkanı adayları Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ederek, aslında bu olayların bugüne kadar HDP ve PKK çevresinin yaptıklarının meşru ve doğru olduğunu ve onu Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir siyasi parti tarafından desteklendiğini ortaya koymuştur" dedi.
 
Soylu, Suruç'ta yaşananlarla ilgili şunları söyledi: "Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa'daki, Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce'dir. Hiç kimse kusura bakmasın. Dün başka bir olaya daha tanıklık ettim. Havalimanında CHP'nin yetkililerini gördüm. Olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? HDP'nin adına olayı araştırmaya gelmişler. PKK'nın adına olayı araştırmaya gelmişler. Yazıklar olsun" şeklinde konuştu.