23 Eylül 2024 Pazartesi

Soylu seviyeyi düşürdü: Buldan ve Temelli'ye hakaret

HDP'nin eş genel başkanlarını seçim meydanından hedef gösteren İçişleri Bakanı Soylu, "Pervin Buldan denilen kadının dili zehirli, komünist sakallı başkanı da meymenetsiz" dedi.
31 Mart Yerel Seçimleri yaklaştıktça anketlerde oy kaybı yaşadığı gündeme yansıyan AKP hükümeti, muhalefete yüklenme ve hedef gösterme suretiyle oy devşirme çalışmalarına devam ediyor.
 
AKP'nin Belediye Başkanı adayı olarak Nihat Zeybekci'nin aday olduğu İzmir'de, seçim mitingi yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'yi ve eş genel başkanlarını hedef gösterdi.
 
Tire'de seçim otobüsü üstünde AKP'lilere seslenen Soylu'ya AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AKP İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan adayı Selman İçelli, AKP ve MHP Tire İlçe Başkanları da hazır bulundu.
 
SOYLU SEVİYEYİ DÜŞÜRDÜ: PERVİN BULDAN DENİLEN O KADIN
 
Konuşmasında HDP'ye ve yönetimine yönelik hakaret içerikli söylemlerde bulunan Soylu, konuşmasında şunları söyledi:
 
"Pervin Buldan denilen o kadın yumuşak gözükür ama zehirli dili ile beraber, 'bu seçimde 40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz' diyor. 40 yıl önce PKK kuruldu.
 
"Suratında meymenet olmayan HDP Eş Başkanı komünist sakallı adamı tanıyor musunuz? Dedi ki 'Kürdistan'da biz kazanacağız diyor. 'İstanbul, Ankara, İzmir, 'Adana'da AKP'ye MHP'ye kaybettireceğiz' dedi. 'Verilen oylar Cizre'ye, Silopi'ye güç katacak' dedi.
 
"'Biz yüzümüze maske taktık burada PKK ile, batıda CHP, Saadet, İYİ Parti ile mücadeledeyiz' diyor yani. Ben lafı karnında taşıyan adam değilim. Katoda, Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Ağrı'da, Kars'ta, Tunceli'de o evlatlarımız niye mücadele ediyor; ezanın, bayrağın, namusun muhafazası için. Herkes o zaman HDP PKK desteklediği CHP'ye, İYİ Parti'ye oy versin… İzmir Büyükşehir ve Tire'yi de PKK'yı bulaştırmayın. Bu kadar açık ve net. Topu Erdoğan'ın eline verin de Kılıçdaroğlu'nun kalesine topu çaksın. Gol delisi yapalım onları."