23 Eylül 2024 Pazartesi

Soylu: Polise tacizci diyenlerle hesaplaşacağız

Polisin Merve Demirel?e cinsel saldırıda bulunmasına ilişkin haber yapan gazetecileri tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şimdi de mahkeme ile tehdit etti.
Ankara'da Merve Demirel’i gözaltına aldığı esnada cinsel saldırıda bulunan polis kamuoyunun tepkisini çekerken AKP’liler tacizci polisi korumaya ve aklamaya çalışıyor.
 
Daha önce sosyal medya hesabından tacizci polisi koruyan ve haberi yapan gazetecileri hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tehditlerine devam etti.
 
Jandarma Genel Komutanlığı 2018 Yılı Emniyet ve Asayi? Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Soylu, "Mahkemede görüşeceğiz. Elimizde öyle bir belge var ki evladımıza tacizci diyen alçaklar gereğini görecek" dedi.
 
Soylu’nun "Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra 'kargatulumba' gözaltına alınırsınız. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin 'Babası FETÖ'den ihraç, kardeşi DHKP-C'li proje kadın' üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz" diye tweet atmasının ardından Merve Demirel ile röportaj yapan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan bu sabah gözaltına alınmıştı.
 
Soylu’nun açıklamalarının devam etmesi Okatan’ın gözaltı gerekçesinin "talimat" olduğunu kanıtlamış oldu.