24 Eylül 2024 Salı

Soylu, Kılıçdaroğlu'na saldırıda CHP ve HDP'yi suçladı

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç saldırısı nedeniyle istifası istenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Organize bir provokasyon yok. Bundan siyasi rant çıkarmak tehlikeli ve yanlıştır" diyerek, CHP ve HDP'yi suçladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir asker cenazesinde linç girişiminin ardından istifası istenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünkü yazılı açıklamasının ardından bugün basın toplantısı düzenledi.
 
Cenaze töreni için aldıkları güvenlik önlemlerini anlatan Soylu "Saldırıyı tasvip etmemiz mümkün değildir. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. 8 kişiyle birlikte saldırıyı gerçekleştiren şehit yakını da gözaltına alınmıştır. 9 kişi gözaltına alınmıştır" dedi. Soylu, gözaltına alınanların tamamının Akkuzulu köyü sakini olduğunu da söyledi.
 
Kamera görüntülerinin incelendiğini belirten Soylu, provokasyon iddiaları için ise "Herhangi bir bulguya, kişiye, kişilere rastlamadık" dedi. Soylu saldırıyı gerçekleştirenlerin hayatını kaybeden askerin yakınları olduğunu kaydetti.
 
"Organize bir provokasyon yok. Bundan siyasi rant çıkarmak tehlikeli ve yanlıştır. Bilerek o köyün insanlarına yapılan hakaretler kabul edilebilir değil" diyen Soylu, Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılacağı bilgisinin güvenlik güçleriyle paylaşılmadığını ifade etti.
 
Soylu, bu sözlerinin ardından saldırıya ilişkin yine CHP ve HDP'yi suçladı. Soylu, "CHP'nin HDP ile olan teması, kendilerinin ayrıştırmayan politikaları kamuoyunun önünde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
 
Kendisine CHP Genel Merkezi önünde toplananlar tarafından küfür edildiğini de belirten Soylu, CHP'nin olayı siyasi bir ranta çevirmeye çalıştığını savundu.