25 Eylül 2024 Çarşamba

Soylu: HDP kapatma davasında AYM kararının hükmü yok

Sarayın İçişleri Bakanı Soylu, HDP hakkında açtıkları kapatma davasında Anayasa Mahkemesi kararının hükmü olmadığını söyledi. Soylu, HDP Diyarbakır il binası önünde bakanlığı tarafından polis eliyle organize edilen oturma eylemiyle HDP'nin zaten kapatıldığını öne sürdü.

Sarayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik düşmanca söylemlerini sürdürdü. Bayrampaşa Belediyesinin sahur programında konuşan Soylu, HDP kapatma davası üzerinden önce Anayasa Mahkemesini hedef aldı. Kendi yasalarını dahi tanımadıklarını, tanımayacaklarını bir kez daha ilan eden Soylu, "Anayasa Mahkemesinin alacağı kararın hiçbir hükmü yoktur" diye konuştu.

HDP Diyarbakır İl binası önüne İçişleri Bakanlığı'nın polis eliyle organize ettiği ailelerin HDP'yi kapattığını öne süren Soylu, eylemi organize etmelerinin nedeninin HDP'yi kapatmak olduğunu itiraf etti. HDP il binası önünde oturanların HDP'yi seçime sokmadığını iddia eden Soylu, HDP'nin Yeşil Sol Partiyle seçimlere girdiğini söylemesi dikkat çekti.

"Kapandı, kapanacak.. İlk kez kapanıyor değil ki. Yine kapanır, yine kendi adına yenisini kurar, yoluna devam eder" diye konuşmasını sürdüren Soylu, parti kapatmanın demokrasi olduğunu, HDP'nin demokrasiyi istismar ettiğini savundu.

LGBTİ+'LARI HEDEF ALDI
Konuşmasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden LGBTİ+'ları hedef alan Soylu, nefret söylemlerini sürdürdü. Seçimleri kazanacaklarını savunan Soylu, "Bize gitsinler diyorlar, biz gideceğiz de kim gelecek. Aile yapımızı bozmak isteyen her belediyede acaba bir LGBT bürosu kursak da bu milletin aile yapısını bozsak diye çaba harcayan ve özellikle LGBT'lilere karşı yapılacak her şeye iktidara gelince yasak getireceklerini ifade edenler... Bu milletin huzuruyla, ailesiyle, aile yapısıyla ne uğraşıyorsun? Kendi evinden başla, madem aynı cinslerin evliliğini istiyorsun? Kendi evinden başla. Bu milletin başına niye musallat oluyorsun? Müslümanlığımıza, inancımıza, değerlerimize, milliyetimize, geleneğimize niye musallat oluyorsun? Biz gideceğiz, bu LGBT'ciler gelecek, aynı cinslerin evlenmesini isteyenler gelecek" dedi.