30 Eylül 2024 Pazartesi

Soylu ev ve işyerlerini su basan halka sadaka dağıttı

İstanbul Esenyurt'ta dün çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Su basan mekanlardaki eşyaların tamamı kullanılamaz hale gelirken sarayın İçişleri Bakanı Soylu, "Evleri su basanlara 5 bin, eşyerlerini su basanlara 10 bin TL nakit verileceğini" söyleyerek halkla dalga çekti.

İstanbul Esenyurt'ta çok sayıda kişinin evlerini su bastı. Eşyaları ve evleri yaşanamaz hale gelen halkın sorunlarının çözüleceğini iddia eden sarayın İçişleri Bakanı halkla dalga çekti. Soylu, "Ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacak. İlk etapta evleri su basanlara 5 bin, iş yerleri su basana 10 bin nakit elden verilecek" dedi.

Yoğun yağışın ardından Haramidere'nin taşması sonucu Esenyurt Pınar Mahallesi'nde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Evlerde mahsur kalanlar oldu, kaldırım taşları söküldü, yollarda çökmeler yaşandı.

Selin yaşandığı bölgeye giden Soylu, yağmur devam ederken evsiz ve eşyasız kalan insanlara 5 bin TL nakit sadaka teklif etti.

Yoğun yağmur bilinmesine rağmen hiç önlem almayarak halkın can ve mal güvenliğini tehliyeke atan, valilik, AFAD, kaymakamlık ve il afet müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalarla övünen Soylu, su boşaltma işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Halkı dinlediğini söyleyen Soylu, kalacak yeri olmayan halka sadaka dağıtacaklarını açıkladı. Bir banka şubesini açtırdıklarını ve halka para dağıtacaklarını söyleyen Soylu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden uyarısını yaptığı yağmurun bir anda başladığını iddia etti. Soylu'nun şu sözleri dikkat çekti: "Hasar tespitlerini bu gece yarısına kadar yapıp bitirecekler ve vatandaşımızın burada karşı karşıya kalmış olduğu bu mağduriyette, en azından maddi mağduriyet, tabii mübarek bayram günü karşı karşıya kaldığı diğer mağduriyeti maalesef çözemeyiz ama maddi mağduriyeti çözebilmek için gerekli yardımlar destekler ortaya konulacak."