23 Eylül 2024 Pazartesi

Soylu bu kez Sezgin Tanrıkulu'yu hedef gösterdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin Ankara ve İstanbul büyükşehir adaylarından Sezgin Tanrıkulu'dan nefret etmelerini istedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beykoz'da Karadenizli Derneklerle bir araya geldiği etkinlikte, CHP'nin Ankara ve İstanbul adayları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ndan "PKK lanet bir terör örgütüdür, terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu'ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum" demelerini istedi.
 
Soylu, Yavaş ve İmamoğlu'na hitaben şunları söyledi: "Çıksın şunu söylesinler ya; 'PKK lanet bir terör örgütüdür. Bunların da bunların getireceği oyun da Allah belasını versin' desinler. 'Terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu'ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum. Onlarla aynı parti altında bulunmaktan tiksiniyorum.' Hadi desinler ya."
 
TANRIKULU: SOYLU'NUN DÜŞTÜĞÜ ÇUKUR BU
 
Sezgin Tanrıkulu, Soylu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "İçişleri Bakanı'nın düştüğü çukur bu, yazıklar olsun" dedi.
 
Tanıkulu, "Beni hedef gösterip nefret söyleminde bulunan İçişleri Bakanı'na yanıtımdır" diyerek şunları söyledi:
"Gaziosmanpaşa'dayım bunun altını çizerek söylüyorum. Siyasetin düştüğü çukur bu. İçişleri Bakanı'nın düştüğü çukur bu. Kendisi herkesin can güvenliğinden sorumludur. Bu söylemi açıkça hedef gösterme ve nefret söylemidir. Yazıklar olsun."