23 Eylül 2024 Pazartesi

Soyer'den çözüm sözü alan işçiler eyleme ara verdi

Meslek Fabrikası'nda çalışan eğitmenler, 24 gündür sürdürdükleri eylemlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yapılan görüşmenin ardından sonlandırdıklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Meslek Fabrikası'nda ücretsiz maske üretimi için çalışan eğitmenlerin, "Daimi iş istiyoruz" talebiyle başlattıkları eylem 24 gündür devam ediyor.

Konak Belediyesi önde yapılan açıklamaya "Gelecek kaygısına son daimi iş istiyoruz" pankartı taşındı.

Meslek Fabrikası çalışanları adına açıklama yapan Büşra Güngör, eylemleri boyunca belediye yetkilileri olmak üzere birçok kişiyle görüşmeler yaptıklarını ancak sonuç alamadıkları için eylemlerini sürdürdüklerini belirtti. Güngör, "Dün itibarıyla farklı bir gelişme oldu. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-iş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir görüşme yaptı. Sorunun çözüleceğine inancımız sonsuz. Sendikacılar ile de yapılan görüşmede aynı şeyler ifade edilmiş ve sorunun çözümü konusunda söz verilmiş. Bizler belli bir süre zarfında mücadelemize sadece kapı önünde sürdürmeyeceğiz. Bu sürecin takipçisi olacağız" dedi.

'MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'
Sorunun devam etmesi halinde aynı kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Güngör, sonuç alıncaya kadar haklarını haykırmaya devam edeceklerini söyledi. Güngör, "Burada olmayacağız dememiz pes ettiğimiz, yıldığımız, geri çekildiğimiz anlamına gelmiyor. 32 kişi olarak yılmadan devam ediyoruz! Biz emekçiler, eğitimciler olarak hakkımızı arıyoruz. İş ekmek özgürlük talebimiz de daimi iş talebimiz de en insani taleplerdir. Biz emeğimiz için haklarımız için bir yola çıktık ve talebimiz karşılık bulana kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.