1 Ekim 2024 Salı

Sosyalistlerin saflarında 1 Mayıs alanlarına

ESP üyeleri Adana, Bursa ve Eskişehir'de yürüttükleri çalışmalarla emekçileri, kadınları, gençleri, 1 Mayıs alanlarında sosyalistlerin saflarında buluşmaya çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor. Adana, Bursa ve Eskişehir'de bildiri dağıtımları, afişleme yapan sosyalistler 1 Mayıs günü ESP saflarında alanlarda buluşmaya çağırdı.

Adana'da ESP üyeleri Seyhan İlçesi'nde çalışmalar yaptı. Bildirilerini emekçilere ulaştıran ESP'liler, "Bu düzene, kölece bir yaşama mahkum değiliz. İnsanca bir yaşam, ekonomik ve sosyal haklar, söz, eylem ve örgütlenme hakkı, adil bir yaşam ve özgürlük için örgütlenelim, mücadele edelim. 1 Mayıs işçi sınıfının birlik ve mücadele günüdür. Bize dayatılan yaşama karşı yerimiz meydanlardır, 1 Mayıs alanlarıdır. Pazar günü saat 15.00'da Kazım Gülek Köprüsü'nde 1 Mayıs alanında buluşuyoruz" çağrısında bulundu.

Eskişehir'in köylerini dolaşan sosyalistler 1 Mayıs bildirilerini ulaştırdı, halkla birebir sohbet ederek 1 Mayıs günü alanlara çıkmaları çağrısında bulunda. ESP'liler ayrıca "Grev, işgal, direniş. Yaşasın 1 Mayıs" yazılı afişlerini astı, duvar yazılamaları yaptı.

Sosyalistler Bursa'da da Ada Köyü'nde bildiri dağıtımı ve afiş çalışması yaptı. Emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Teleferik Mahallesi'nde de ESP imzalı bildirileri emekçilerle buluşturan sosyalistler, işçilere, emekçilere, kadınlara, gençlere, LGBTİ+'lara 1 Mayıs günü ESP kortejinde buluşma çağrısında bulundu.