20 Eylül 2024 Cuma

Sosyalistlerden İZBAN işçilerine dayanışma ziyareti

ESP, SKM ve SGDF üyeleri, İZBAN grevinin altıncı gününde direnişçi işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın ortak kuruluşu olan İzmir Banliyo A.Ş'deki grev sürüyor. Şirket bürokratları ile Demiryol-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda başlayan grev devam ediyor.
 
Grevin altıncı Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadınlar Meclisi (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, İZBAN işçilerini ziyaret etti.
 
"Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Direnişin simgezi İZBAN işçisi" sloganlarıyla İZBAN önüne gelen sosyalistler, burada yaptıkları açıklamalarla direnişi selamladı.
 
Grevdeki Demiryol-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Berkant Arda, ETHA'ya konuştu. 2012 yılından beri İZBAN'da çalıştığını söyleyen Arda, "Şu anda 1850 TL civarında net gelirim var. En yüksek grupta ücret alan biriyim" dedi. 150 gündür toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yürütüldüğünü söyleyen Arda, "Arkadaşlar hayat sıkıntılarından, hayat pahalılığından önerilen ücretleri kabul etmediler. Yüzde 99 ile grev kararı aldık" diye belirtti.
 
İZBAN yönetiminin işçilerin talebini kabul etmediği için ikinci kez greve çıktıklarını hatırlatan Arda, "Bu sürece gelene kadar özellikle kimse bizim sesimizi duymadı. İZBAN yönetiminin açıkladığı rakamlar var. Bunlar doğru değil" diye kaydetti.
 
Haklarını alana kadar grevi bitirmeyeceklerinin altını çizen Arda, dayanışma ziyaretinde bulunanlara teşekkür etti.