22 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistler yarın 4 ülkede tecride karşı açlık grevine başlıyor

Köln, Londra, Paris ve Basel'de 2 Şubat günü AVEG-KON, TSP, SKB ve Young Struggle tecride karşı süren açlık grevi direnişiyle dayanışmak için üç günlük açlık grevine başlıyor. Sosyalistler, Köln'de Multi Kulti Derneğinde, Londra'da ise Gik-Der Lokalinde, Paris'te ACTİT'de, Basel'de ise BEKSAM'da açlık grevini sürdürecek, gün içinde eylem ve etkinliklerle tutsakların taleplerini yinelecek.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON), Tutsakların Sesi Platformu (TSP), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Young Struggle, Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde İmralı tecridinin kaldırılması talebiyle düzenlenen açlık grevleriyle dayanışma göstererek 2-4 Şubat tarihlerinde açlık grevine başlıyor.

Almanya'nın Köln, İngiltere'nin başkenti Londra, Fransa'nın başkenti Paris ve İsviçre'nin Basel kentinde açlık grevine başlayacaklarını duyuran sosyalistler, "Türk devletinin hapishanelerinde insanlık dışı tecrit politikasına ve hak gasplarına karşı yüzlerce tutsağın 27 Kasım 2023'ten bu yana açlık grevini sürdürdüğünü hatırlatan tutsaklar, "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan onlarca yıldır İmralı adasında tecrit altında tutuluyor ve 3 yıla yakındır kendisinden hiçbir haber alınamıyor. Türk devleti yeni yapılan S-Tipi ve Y-Tipi hapishanelerle tecridi yaygınlaştırmaktadır. Bu saldırılarla binlerce politik tutsağın iradesini kırmak isteyen Türk devleti, içeride ve dışarıda her türlü direniş kıvılcımını da boğmayı hedefliyor. İçerde tutsaklar üzerinde her türlü baskı ve saldırıyı artırırken, dışarda ise tutsakları sahiplenme mücadelesine saldırıyor" dedi.

Sosyalistler 4 ülkede de açlık grevlerine saat 10.00'da başlayacak. Fakat gün içinde eylem ve etkinliklerle tutsakların taleplerini yineleyecek.

Açlık grevleri Köln'de Multi Kulti Derneği'nde sürecek açıklama Dom Klisesi önünde 10.00'da yapılacak; Londra'da açlık grevi Gik-Der Lokalinde yapılacak açıklama ise 11.00'de yapılacak,

Açlık grevleri düzenlenecek basın açıklamasıyla başlayacak. Köln'de saat 10.00'da Dom Klisesi önünde, Londra'da ise Gik-Der Lokalinde saat 11.00'de açıklama yapacak; Paris'te açlık grevi AvEG-Kon'a bağlı Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği ACTİT'te yapılacak ancak açıklama Strasbourg Kemerinde 17.30'da düzenlenecek, Basel'de ise açlık grevi ve açıklama BEKSAM'da 10.00'da gerçekleşecek.