22 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistler İzmir'de açlık grevine başladı: Tecridi birlikte parçalayalım

Üç günlük açlık grevi eylemine başlayan ESP İzmir İl Örgütü ve SGDF, tutsakların maruz kaldığı hak ihlallerini hatırlatarak kamuoyuna dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) siyasi tutsakların PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan mutlak tecrit işkencesinin sonlanması ve Öcalan'ın fiziki özgürlüğüne kavuşması ile tutsakların maruz kaldığı hak gasplarına karşı başlattığı açlık greviyle dayanışma eylemleri sürüyor. Açlık grevi ve adalet nöbetinin adresi bu kez İzmir oldu.

Tutsak ailelerinin DBP İzmir İl örgütünde sürdürdüğü Adalet Nöbetini ziyaret eden ve burada yaptıkları kısa açıklamayla üç günlük açlık grevine başlayan sosyalistler eylemlerini ESP İl Örgütünde sürdürecek.

TUTSAKLARLA DAYANIŞANLAR GÖZALTINA ALINIYOR, TUTUKLANIYOR
Söz alan ESP İzmir İl Yöneticilerinden Ali Kılıç, R, S ve Y tipi hapishanelerin işkencehane olduğunun altını çizdi. Tutsaklarla dayanışmak isteyenlerin gözaltı ve tutuklama saldırılarına uğradığını hatırlatan Kılıç, bu nedenle ESP İl Başkanı Kerim Altınmakas ve çok sayıda kişinin evinin basılarak gözaltına alındığını kaydettti.

Ağır hasta tutsakların ATK raporlarıyla hapishanelerde ölüme mahkum edildiğini vurgulayan Kılıç, hapishanelerden tabutların çıkmasını istemediklerini kaydetti.

'ZAFERE GÖTÜRECEK OLAN SİZİN DİRENİŞİNİZDİR'
Öcalan ve İmralı'daki tutsaklara uygulanan mutlak tecrit işkencesine dikkat çeken Kılıç, "Kürt sorunu var diyenler bugün savaş ve işgalden beslenmekte, aynı zamanda burada aldığı her yenilgi bir biçimi ile hapishanelere yansıtılıyor, açlık ve yoksullukla terbiye etmeye çalışıyorlar bizim her şeye ama her şeye dayanacak gücümüz vardır. Bugün hapishanelerde tüm siyasi tutsaklar yurtsever hareketin önderi Öcalan başta olmak üzere, bütün tecrit politikalarına karşı açlık grevine girmiş ve büyük bir mücadele vermekte bizler de bu mücadeleyi dışardan büyüteceğiz. Tutsak ailelerimiz Kürdistan ve metropollerde adalet nöbetleri ile direnişini sürdürüyor bu onurlu direnişinizi en içten duygularımızla selamlıyoruz, bize zafere götürecek olan sizin bu direnişinizdir" dedi.

'MÜCADELEYİ BERABER BÜYÜTELİM'
ESP olarak içeride büyütülen ve dışarıda bir biçimi ile desteklenen tüm direnişleri selamladıklarını; bütün hakları alana, tecridi parçalayana kadar mücadeleden geri adım atmayacaklarını söyleyen Kılıç, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur. Buradan bütün insan hakları savunucularına ve demokratik kitle örgütlerine sesleniyoruz; gelin mücadeleyi beraber büyütüp, bu tecridi beraber parçalayalım. Sessiz kalarak suça ortak olma" çağrısı yaptı.