22 Eylül 2024 Pazar

Sosyalistler Antakya halkıyla yan yana geldi

6 Şubat deprem katliamının yıl dönümünde Antakya'da halkla buluşan ESP ve SGDF üyeleri, deprem bölgesinde devam eden sorunlara ilişkin bilgi aldı. Antakya halkı, devletin ilk günden bu yana hala yanlarında olmadığını belirterek, dayanışmanın önemini vurguladı.

6 Şubat deprem katliamının yıl dönümüne giderken Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) depremden en çok etkilenen kentlerden Antakya'da halkla yan yana gelmeye devam ediyor.

Antakya'nın Harbiye ilçesine bağlı Karyer Mahallesinde aralarında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı'nın da bulunduğu heyetler, sabah mahalleye vardıktan sonra mahallede depremden etkilenen halka ziyaretlerde bulundu.

Sosyalistler, ziyaretlerde halkla görüşerek deprem bölgesinde devam eden sorunlara ve güncel tabloya ilişkin bilgi aldı, fikir alışverişinde bulundu.

Çok sayıda kişi iktidarın ilk günden bu yana gerekli adımları atmadığını ifade ederek, iktidara olan tepkilerini dile getirdi.

Erdoğan'ın "Yerel yönetimler merkezi yönetimle işbirliği yapmazsa oraya yardım gitmez" açıklamasına da yoğun tepki gösteren Antakya halkı, bunun alenen bir suç itirafı ve gelecek seçimler için tehdit olduğunu söyledi.

İktidarın hem kendisine muhalif hem de Arap Alevi halkın yaşadığı bölgeleri ilk günden bu yana görmezden geldiğini ifade eden halk, kentlerin ancak halkın dayanışmasıyla yeniden inşa edilebileceğine dikkat çekti.