23 Eylül 2024 Pazartesi

Sosyalistler açlık grevindeki milletvekillerini ziyaret etti

ESP, SKM, SGDF, ÖGK heyeti, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi için HDP Diyarbakır İl binasında açlık grevinde olan HDP Milletvekilleri Dersim Dağ, Tahir Temel ve Murat Sarısaç'ı ziyaret etti.
ESP, SKM, SGDF ve ÖGK, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi için HDP Diyarbakır İl binasında açlık grevinde olan HDP Milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'ı ziyaret etti.
 
BU DİRENİŞ BUZKIRAN ROLÜNDE
 
Ziyarette söz alan ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, bu direnişi önemsediklerini vurguladı, "Bu direnişi ülkedeki faşizmin kırılma meselesi olarak görüyoruz. Yaptığınız eylem hepimiz için buzkıran rolü oynuyor, birleşik mücadeleyi büyütmeyi görev olarak görüyoruz. Başaracağımıza inanıyorum, zindanlardaki yoldaşlarımızın selamını getirdik" dedi.
 
SKM MYK üyesi Deniz Aktaş ise "Leyla Güven'in direnişi bir kadın olarak da bizim için çok önemli. Zülküf Gezen'in ailesini de ziyaret ettik. Bu topraklar bedel toprakları bizim için. Bu bizim mücadelemiz, hep beraber bedel ödeyeceğiz ama bu mücadeleyi kazanacağız. Bileşik mücadele bakımından da bu bedeli ödeyeceğiz" şeklinde konuştu.
 
GENÇ KADINLAR DİRENİŞİ BÜYÜTECEK
 
Ziyarette konuşan ÖGK MYK üyesi İlknur Çetin, "Faşizmin yükseldiği bu dönemde Leyla Güven'in direnişi ile bu umudu büyütüyoruz. Genç kadınlar olarak o direnişi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz" diye belirtti.
 
HDP Milletvekili Tayip Temel ise ziyaret için teşekkür etti. Kendilerinin de zindanlara ve Leyla Güven'e bir ses vermek için burada olduklarını söyleyen Temel, "Bu direnişi desteklemekten çıkıp katılımcı olmak için buradayız. Direniş büyüyor Newroz'da bunu gösterdi. ESP, SGDF'nin reflekslerini selamıyoruz. Faşizme göstermemiz gereken refleks bu kadar hızlı ve kesin olmalı. Bu direniş ve dayanışma ile mücadelemiz kazanacak. Faşizmi tecridin kırılması ile geriletip kurutacağız. Hoş geldiniz güç verdiniz" diye konuştu.
 
HDP Milletvekili Dersim Dağ da "SGDF'yi tebrik ediyoruz. Faşizmin karşısında genç kadınların durumunu önemli, bu sürece yön verecek olan genç kadınlardır. Bu ülkeyi özgürleştirecek olan gençliktir, genç kadınlardır. Direnişte olan birçok genç kadın var, bu direnişe yön veren kadınlar. Genç kadınlar faşizmin karşısında direnebildiklerini gösteriyor. Bugün genç kadınları selamlıyorum. Bu faşizmi kıracak olanlar da genç kadınlar" diye belirtti.