1 Ekim 2024 Salı

Sosyalist yurtseverler 1 Mayıs'a çağırdı: Başka bir dünya mümkün

Sosyalist yurtseverler Diyarbakır Ofis pazarında dağıttıkları bildiri ve halka yönelik konuşmalarla; açlığa ve yoksulluğa mahkum eden kapitalizm karşısında "başka bir dünya mümkün" talebine ortak olmaya, 1 Mayıs'ta alanlara, ESP ile mücadeleye çağırdı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan'da, işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta alanları zapt etmeye çağırdı. Diyarbakır Ofis pazarında 1 Mayıs bildirisi dağıtan sosyalist yurtseverler, işçi ve emekçileri yönelik konuşmalarda açlığa, yoksulluğa, zamlara, işsizliğe ve geleceksizliğe karşı 1 Mayıs'ta ESP saflarına çağırdı. 

Tüm saldırılara karşı Newroz'da öfkesini ve isyanını büyüten halklara 1 Mayıs'ta sesini yükseltme çağrısı yapan sosyalist yurtseverler, "Cins kırımına karşı ‘vardık, varız, var olacağız' diyen ve 8 Mart'ta erkek egemen sömürgeci düzene meydan okuyan, Taksim'i özgürleştiren kadınlar bu kez de 1 Mayıs meydanlarını özgürleştirecek. Geleceği ellerinden alınan, intihara sürüklenen gençlik ‘geleceğimizi istiyoruz' diyerek sesini bu kez de 1 Mayıs'ta yükseltecek" dedi. 

Kapitalizm karşısında "başka bir dünya istiyoruz" talebine ortak olma çağrısı yapan sosyalist yurtseverler, "Ekmek, adalet ve özgürlük için isyanınızı kuşanın. 1 Mayıs meydanlarını dolduralım, ESP saflarında yürüyelim" çağrısı yaptı. 

Sosyalist yurtseverler bildiri dağıtımı sırasında sık sık "Biji yek gulan, biji sosyalizm" sloganı attı.