7 Ekim 2024 Pazartesi

Sosyal medyada eylem çağrısı: Kuzey ve Doğu Suriye'nin statüsü tanınsın

Kürdistan Sanal Medya Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ne statüsünün tanınması için yarın sosyal medya platformlarında hashtag kampanyası düzenleneceğini duyurdu.

Kürdistan Sanal Medya Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin siyasi statünün tanınması için sosyal medya platformlarında hashtag kampanyası düzenleyeceğini duyurdu.

19 Temmuz Rojava devriminin kuruluş yıldönümü öncesinde yazılı açıklama yapan Kürdistan Sanal Medya Meclisi, yarın (18 Temmuz) akşam düzenlenecek eyleme katılım çağrısı yaptı.

19 Temmuz 2012 tarihinde başlayan Rojava devriminin tüm insanlık için yeni bir özgürlük kaynağı ve umut ışığı olduğu dile getirilen açıklamada, "Rojava Devrimi başlangıcından bugüne kadar Kürt, Arap, Asuri-Süryani, Türkmen, Ermeni tüm Kuzey-Doğu Suriye halklarının demokratik birliğine ve kardeşliğine dayalı bir demokratik ulus devrimidir" denildi.

Devrimin aynı zamanda Ortadoğu kadınları için tarihsel bir zafer olduğu vurgulanan açıklamada, "Rojava Devrimi, ÖSO, El Nusra, DAİŞ ve son olarak işgalci Türk devletinin en zorlu saldırılarına kahramanca direnerek onuncu yılına girmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin insanlığı DAİŞ çetelerinin saldırılarından kurtarmasına rağmen uluslararası anlamda yok sayıldığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Suriye ile ilgili Cenevre, Astana, Soçi gibi birçok platformda eli kanlı katliamcı cihatçı çetelere yer verilirken Suriye'de barışın, güvenin, istikrarın, demokratik ve özgür yaşamın temsilcisi Rojava yok sayılıyor. İşgalci ülkeler muhatap alınırken Rojava halkının iradesi görmezden geliniyor. Öyle ki, uluslararası kuruluşların bölgeye yönelik insani yardımları bile insanlık düşmanı cihatçı çetelere ulaştırılırken, Rojava unutulmaktadır. Oysa ki Rojava, artan iç göç sonucunda tüm Suriye halklarına ev sahipliği yapan ve demokratik nitelikleriyle nüfusu her geçen gün büyüyen bir bölge olarak öne çıkmaktadır."

Kuzey ve Doğu Suriye devriminin kalıcılaşması ve statü sahibi olması için destek ve dayanışmanın önemine vurgu yapılan açıklamada, "Bu amaçla Rojava Devriminin tüm dostlarını ve bütün demokrasi güçlerini Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin statüsü için çaba göstermeye çağırıyoruz" denildi.

Kürdistan Sanal Medya Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin statüsünün tanınması için 18 Temmuz 2021 tarihinde Diyarbakır saati ile 20.00'de, Brüksel saati ile 19.00'da sosyal medyanın tüm platformlarında düzenlenecek hashtag kampanyasına katılım ve destek çağrısı yaptı.