23 Eylül 2024 Pazartesi

'Sonuna kadar direneceğiz'

OHAL KHK'larıyla işlerinden edilenler İzmir'de 157. eylemini düzenledi. Gözaltında kaybetme politikasına dikkat çekilen eylemde, tüm saldırılara rağmen mücadelenin süreceği kaydedildi. 

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin OHAL KHK'larıyla haksız ve hukuksuz şekilde işten edilen üyeleri için her hafta düzenledikleri eylem 157. haftasında. 

Karşıyaka Çarşı'da düzenlenen eyleme "güvenlik soruşturması" bahanesiyle işten atılan Büyükşehir Belediyesi işçileri de katıldı. Eylemde, "Çalışma hakkımızın gaspına izin vermeyeceğiz" ve "Oturma eylemimiz 157. haftasında" yazılı pankartları taşındı. 

'DİRENECEĞİZ, SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
İlk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çıkarılan işçiler kısa bir açıklama yaptı. Yüz kızartıcı suç işlemekle fişlendiklerini kaydedilen açıklamada, yapılan uygulamanın arşiv sorgulaması ve emniyet istihbaratları olduğunun altı çizildi. Açıklama, şöyle devam etti: "Şu iyi bilinsin ki, bizler onurumuzla çalışan işçileriz, emekçileriz. Emeğini üç kuruşa satıp onurlu bir yaşam süren emekçileriz. Bizler işçi ve emekçi sınıfının onurlu üyeleriyiz. Buradan sesleniyoruz, Ne bize atılan bu iftiralardan sonuç alacaksınız ne de AKP-MHP  iktidarının istediği gibi önlerinde eğilip biat edeceğiz. Biliyoruz ki, onurlu mücadelemizde yalnız değiliz. Direneceğiz, sonuna kadar direneceğiz."

157. haftanın basın metnini ise Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam okudu. Beyazadam, dört buçuk yıldır haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen arkadaşlarına yaşatılan hukuksuzluğa karşı mücadele ettiklerini belirtti. 

'BİZLERİ KAYBETTİRMEYE ÇALIŞANLAR KAYBEDECEK'
Beyazadam, "Ne Fakir Baykurt'u yok edebildi faşist düzen ne de Mehmet Nasır Sönmez'i; ne karanlıkla mücadele eden Uğur Mumcu'yu unutturabildi gerici düzen ne de çocuklarımıza isim olan yoldaşlarımızı; ne Cumartesi Annelerini susturabildi darbeci zihniyet ne de 'Gökhan Güneş nerede?' diyen milyonların sesini. Kaybettirdiğinizi düşündüğünüz bu değerler şimdi bu alanlarda, meydanlarda, fabrikalarda, gecekondularda. Biz milyonlarız. Kaybolmayız bedenimizden ayrılsak da vazgeçmeyiz. Bizleri kaybettirmeye çalışanlar kaybedecek elbet. Şunu da bilin ki iki elimiz yakanızdayız, haykırıyoruz ve hesap  soruyoruz; Gülistan Doku nerede?" dedi.