22 Eylül 2024 Pazar

Son 1 haftada 9 kişinin cansız bedeni bulundu

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, son bir haftada cansız bedeni bulunan 9 kişinin hayatını nasıl kaybettiği, cansız bedenlerinin nasıl ve nereden geldiğini, uzuvlarının neden omladığına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.

17 Ocak 2024 tarihinde Antalya'nın Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetişkine ait iki cansız beden 21 Ocak 2024 tarihinde ise Manavgat'ta iki, Aksu'da bir, Serik'te bir olmak üzere toplamda dört cansız beden daha deniz kıyısında bulundu. Yine 22 Ocak 2024 tarihinde Antalya'nın Serik ilçesinde, sahilde iki cansız beden, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bir cansız beden daha bulundu. Son altı günde Antalya ve Muğla sahillerinde bulunan cansız beden sayısı 9'a yükseldi; cansız bedenlerin kimi uzuvları ise eksik olduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Antalya Valiliği, olay yeri incelemesinde kıyıya vuran altı cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E'ye ait olduğunu, diğer beş cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğunu belirtmişti. Valilik ayrıca Lübnan'ın Ankara Büyükelçiliği ise 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık
90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs'a doğru hareket ettiğini saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiğini ve teknenin kaybolduğu bildirildiğini aktardı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, cansız bedenleri bulunan kişilerin hayatlarını nasıl kaybettiği, cansız bedenlerinin nasıl ve nereden geldiğinin, uzuvlarının neden olmadığına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.