29 Eylül 2024 Pazar

Sömürgeci Türk devleti gerilla mevzilerini kepçelerle yıkmaya çalıştı

Sömürgeci Türk ordusu Zap'ta gerilla mevzi ve tünellerini kepçelerle yıkmaya çalıştığı görüntülendi.

Medya Savunma Alanları'nda bulunan Zap, Metina ve Avaşin'e yönelik saldırılarını büyüten sömürgeci Türk devleti, gerillaların direnişini kırmak için mevzi ve tünellerin kapılarını kepçelerle kapatmaya çalıştı. Türk devletinin bu çalışması görüntülendi.

ANF'de yer alanda haberde, faşist Türk ordusu, çatışmaların şiddetli yaşandığı bölgelerden biri olan Avaşîn'de bulunan Werxelê Direniş Alanı'ndaki mevzi ve tünellerin kepçelerle yıkılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Türk devletinin yıkma çalışmasında başarılı olmadığı belirtiliyor.

Daha önce Türk devletinin kepçe ve iş makinelerini Avaşîn'e getirmesiyle eş zamanlı olarak KDP'nin de Zap'ın batısında bulunan bölgelerde yol yapmaya çalıştığına dair görüntüler yayınlanmıştı.

Halk Savunma Güçleri (HPG) Basın İrtibat Merkezi açıklama yaparak 29 Ağustos günü KDP'nin Werxelê'de Türk devletine ait kepçelerin geçişi için yol yapmaya çalıştığı sırada vurulduğunu belirtti.

Basın İrtibat Merkezi, "Güçlerimizin vuruşlarının ardından kepçe araçlarını kullanan işgalciler çalışmalarını durdurmak zorunda kalmıştır" dedi.