23 Eylül 2024 Pazartesi

Soma davasının tutsak avukatları: Soma davası işçi sınıfının davasıdır

Soma katliamının 8. yılında anmaya mesaj davanın tutsak avukatları Can Atalay ve Selçuk Kozağaçlı, mesaj yolladı. Atalay, "Mücadelemiz işçiler ölüme gönderilmesin, çocuklarımız karanlığa gömülmesin diyedir. Soma'da adalete engel olanlar ve sorumlular yargılanacak" derken, Kozağaçlı ise "Soma davası işçi sınıfının adalet mücadelesidir. Sevdiklerimizi geri getiremesek bile hesaplarını soracağız" dedi. 

Soma Emek ve Demokrasi Güçleri de, Soma katliamının 8'inci yıldönümüne ilişkin Soma Öğretmenevi önünde bir araya gelerek, Madenci Anıtına kadar yürüyüş düzenledi. "Karanlık günlere adalet mücadelemiz ile gelecek" pankartının açıldığı yürüyüşte sık sık "Soma'nın ateşi katilleri yakacak", "Avukatlar dışarı katiller içeri" ve "Soma'nın hesabı sorulacak" sloganları atıldı.

Madenci yakını Özgür Yıldırım, 8 yıldır adalet aradıklarını aktardı. Dosyaya bakan hakim ve Yargıtay üyelerinin görevden alındığını aktaran Yıldırım, "Dava avukatlarını cezaevlerine atsalar da adalet arıyoruz. Katliamda sorumluluğu bulunan denetçiler başka madenlerde denetim yapmaya devam edecek. Hiç bir işin doğasında ölüm yoktur. Bütün bunlar bize olası kasıttan ceza verirseniz maden işletecek kimseyi bulamazsınız diyen Can Gürkan'ın sırtının sıvazlanmasıdır" dedi.

ATALAY: SOMA'DA ADALETE ENGEL OLANLAR YARGILANACAK
Ardından dava avukatlarından ve Gezi Davası'ndan tutuklanan Can Atalay ve tutuklu avukat Selçuk Kozağaçlı'nın mesajları okundu. Atalay'ın mesajında, "İşçilerin itirazlarına kulak tıkayan rezillik katliamı gördü ve sustu. Tek silahımız hafızamız ve kararlığımızdır. Dava sürecinde bin bir türlü rezillik de yaşandı. Bu AKP dönemi sisteminin işçi canını hiçe sayması değil de nedir? Mücadelemiz işçiler ölüme gönderilmesin, çocuklarımız karanlığa gömülmesin diyedir. Soma'da adalete engel olanlar ve sorumlular yargılanacak" ifadeleri yer aldı.

KOZAĞAÇLI: SOMA, İŞÇİ SINIFININ ADALET MÜCADELESİDİR
Selçuk Kozağaçlı'nın mesajında ise, "Bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Dava başladığında lise öğrencisi olanlar davanın avukatlığını yapıyor. Bizi bitiremezler, biz halkız. Soma davası işçi sınıfının adalet mücadelesidir. Sevdiklerimizi geri getiremesek bile hesaplarını soracağız" denildi.

‘SORUMLULAR YARGILANSIN'
Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz, ile Sakarya Hendek'te bir fabrikada yaşanan patlamada babasını kaybeden Mervenur Yılmaz da birer konuşma yaparak sorumluların yargılanmasını istedi.