22 Eylül 2024 Pazar

Sokak ortasında kadına yönelik şiddet uygulayan Zarab'ın duruşması yarın 

Samsun'da sokak ortasında boşandığı E.M.'yi bayıltana kadar döven İbrahim Zarap hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek. 

Samsun'da üç yıl önce boşandığı E.M.'yi sokak ortasında beş yaşındaki kızlarının gözü önünde darbeden İbrahim Zarap, hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın duruşması yarın görülecek.

İbrahim Zarap 6 Mart'ta Samsun'un Canik ilçesinde kalan kızlarını bırakmak için boşandığı E.M. ile ilçe meydanında bir araya geldi. E.M.'yi bayıltana kadar döven Zarap, başına ve yüzüne attığı tekmeler nedeniyle genç kadının yaralanmasına neden olmuştu. Beş gün boyunca Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde genç kadın tedavi görürken, Zarap ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından 18 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılan Zarap, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak. Duruşmaya, kadın platformları ve çok sayıda avukat da katılacak.

Olay sosyal medyada büyük tepki almış, Twitter'da, "İbrahim Zarap tutuklansın" hashtagi gündem olmuştu. Oluşan kamuoyu hükümet yetkililerini bile, Zarap'ın tutuklanması yönünde açıklama yapmaya zorlamıştı.