16 Eylül 2024 Pazartesi

SKM: Halide Cerrar şahsında Filistinli tutsaklarla dayanışmayı büyütelim

Ağır tecrit koşulları altında tutulan FHKC lideri Halide Cerrar'ın durumuna dikkat çeken SKM, "Siyonist işgalin 76 yıldır süren Nakba'nın bir parçası olarak Filistinli tutsaklara dönük sistematik işkence, cinsel saldırı ve tecridine karşı tüm kadınları, Halide Cerrar şahsında Filistinli tutsaklarla enternasyonalist dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), 2023'ün Aralık ayından bu yana siyonist İsrail tarafından tutsak edilen ve 13 Ağustos'ta Damon Hapishanesi'nden Neve Tirtza Kadın Hapishanesi'ne sürgün edilerek ağır tecrit koşulları altında tutulan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) lideri Halide Cerrar'ın durumuna dikkat çekti.

SKM tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "26 Aralık 2023'te işgal altındaki Batı Şeria'daki evine yapılan baskınla gözaltına alınıp hakkında 'idari tutukluluk' kararı verilen FHKC lideri Halide Cerrar, siyonist işgalin Neva Tirtza Kadın Hapishanesi'nde, mezar genişliğinde bir hücrede, ağır tecrit koşulları altında tutuluyor.

"İdari tutukluluk süresi Haziran ayında 6 ayı doldurmasına rağmen hala tutsak edilen Cerrar, hapishaneden gönderdiği mesajda, 2 metreye 1.5 metre boyutlarındaki hücresinde, hava alabileceği her türlü deliğin kapatıldığını, nefes almakta dahi zorlandığını, yüksek sıcaklıkta uyuyamadığını, hücredeki suyun kesildiğini, verilen yemeğin çok kötü olduğunu, bilerek geciktirildiğini anlattı.

"Siyonist işgalin 76 yıldır süren Nakba'nın bir parçası olarak Filistinli tutsaklara dönük sistematik işkence, cinsel saldırı ve tecridine karşı tüm kadınları, Halide Cerrar şahsında Filistinli tutsaklarla enternasyonalist dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Sde Teiman'dan Neva Tirtza'ya, işgal hapishanelerindeki Filistinli tutsakların sesini büyütecek, tüm tutsaklar ve Filistin özgür oluncaya dek, siyonizme ve emperyalizme karşı kavgada ısrar edeceğiz!"