21 Eylül 2024 Cumartesi

SKB: Suruç için adalet mücadelesini büyütelim

5. yılında Suruç şehitlerini anan SKB, ezilenleri, kadınları, LGBTİ+'ları ve tüm halkları Suruç için adalet mücadelesini büyütmeye çağırdı.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Suruç katliamının 5. yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

Yıkılmış bir kenti inşa etmek için yola çıkan 33 düş yolcusunun AKP-IŞİD karanlığı ile katledilmesinin üzerinden 5 yıl geçtiği hatırlatılan açıklamada, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), "Kobane düştü düşecek" sözlerine "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" diyerek karşılık verdiği kaydedildi. "Çünkü onlar halkların eşitliğinin ve kardeşliğinin, halklar arasında köprü olmaktan ve yaraları ortak sarmaktan geçtiğini biliyorlardı" denildi.

Katliamla, Gezi'nin çocuklarının Kobane halkıyla buluşmasının engellenmeye çalışıldığına dikkat çeken SKB, devletin Suruç'a gitmek isteyen gençleri defalarca engellemeye çalıştığını ancak canlı bombayı engellemek için hiçbir şey yapmadığını, planlanmış bir katliamı gerçekleştirmesi için tüm imkanlarını kullandığını söyledi.

Ancak ne gözaltılar ne de tutuklamalarla adalet mücadelesinin bitirilemediğini vurgulayan SKB, "'Suruç için adalet herkes için adalet' diyenler, katliamlar coğrafyasına dönüştürülmek istenen bu topraklardaki her bir katliam için adalet mücadelesi vermeye devam ediyor. Ne kadınların ne de haksızlığa uğrayan kesimlerin mücadeleleri susturulabildi. Erkek egemen şiddet kadınların canına kast ettikçe, kadın isyanı daha da bileniyor, büyüyor..."

5. yılında başta Suruç olmak üzere gerçekleştirilen tüm katliamların aydınlatılması için mücadeleye ve 33 düş yolcusunun bıraktığı bayrağı yükseltmeye devam edeceklerini kaydeden SKB, ezilenleri, emekçileri, kadınları, LGBTİ+'ları ve halkları Suruç için adalet mücadelesini büyütmeye çağırdı.