22 Eylül 2024 Pazar

Siyonist İsrail'in hedef aldığı gazeteciler için eylem

İsrail Başkonsolosluğu önünde siyonist İsrail'in gazetecileri katletmesi, hedef alması protesto edildi. TGS, gazetecileri hedef alıp öldüren sorumluların derhal yargılanmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik başlattığı soykırım saldırılında katledilen gazetecileri andı, sahadaki gazetecilerle dayanışmaya çağırdı.

İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan açıklamada, sivillerin yanı sıra görevi başındaki 92'si Filistinli, 4'ü İsrailli ve 3'ü Lübnanlı olmak üzere 99 gazeteci ve medya çalışanının katledildiği kaydedildi. Çatışma ve savaş zamanlarında sivil halka yönelik ihlalleri belgeleyen ve tüm dünyaya duyuran gazetecileri hedef almanın bir savaş suçu olduğu vurgulanan açıklamada, "Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak bu çatışma ortamının derhal son bulması, sivillerin ve gazetecilerin hedef alınmaması için tüm ülkeleri göreve çağırıyoruz. Kamu yararı için çalışan gazetecileri hedef alıp öldüren sorumluların derhal yargılanmasını ve cezalandırılmalarını talep ediyoruz" denildi.

Açıklamanın ardından konsolosluk önüne, "Israel: Stop killing. Journalist in Gaza" dövizleri ve karanfiller bırakıldı.