23 Eylül 2024 Pazartesi

Siyonist İsrail kaçırma, işkence suçlarını işlemeye devam ediyor

Filistin Kızılay'ı yaptığı açıklamada İsrail'in Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne (ICRC) bir heyetin ziyareti sırasında Al Quds hastanesinin yakınlarına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Siyonist İsrail Batı Şeria'da Filistinli ve İsraillilere dönük katliam ve işkencelerini artırarak sürdürüyor.

HABER MERKEZİ-Filistin Kızılayı yaptığı açıklamada, siyonist İsrail'in, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne (ICRC) bir heyetin ziyareti sırasında Al Quds hastanesinin yakınlarına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırının hastane personeli ve hastaneye sığınan Filistinliler arasında korku ve paniğe neden olduğu belirtildi.

Siyonist İsrail ordusu, Gazze'ye dönük saldırılarını sürdürürken siyonist "yerleşimci"ler de işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere dönük saldırılar gerçekleştiriyor. Son iki haftada farklı kentlerde mülteci kamplarına dönük yapılan saldırılarda 70'den fazla Filistinli öldürüldü. 19 Ekim'de Siyonist İsrail güçlerinin Tulkarem kasabası yakınlarında bulunan Nur Şems mülteci kampına yaptığı saldırılarda en az 7 Filistinli katledildi.

Uluslararası Çocukları Savunma Örgütü-Filistin (DCIP), Batı Şeria'da 24 saat içinde 4 Filistinli genci vurarak öldürdüğünü bildirdi. DCIP direktörlerinden Ayed Abu Eqtaish yaptığı açıklamada, "İsrail güçlerinin Batı Şeria'nın her yerinde Filistinli çocukları giderek artan bir şekilde ve yüzsüzce öldürüyor" dedi.

İSRAİL ASKERLERİ VE 'YERLEŞİMCİLER' FİLİSTİNLİLERİ KAÇIRIYOR CİNSEL İŞKENCE YAPIYOR
İsrail gazetelerinden Haaretz de yayınlanan bir haberde Batı Şeria'daki Wadi al-Siq köyünde Siyonist İsrail askerleri ve 'yerleşimci'ler tarafından kaçırılan bir grup Filistinli ve ilerici İsraillinin yaşadığı cinsel işkencelere yer verdi.

İşkenceye maruz kalanların anlatılarında Siyonist İsrail'in yaptığı cinsel işkencelere geniş yer verildi. "Yerleşimci"lerin hepsinin silahlı ve maskeli olduklarına dikkat çeken tanıklar kimin yerleşimci kimin İsrail askeri olduğunu anlamanın zor olduğuna dikkat kaydettiler.

Aynı haberde kaçırılan ilerici İsraillilerin anlatılarında da yapılan cinsel işkencelere, hakaretlere dikkat çekiliyor. Yaşadıkları işkencelerin, hakaretlerin Filistin halkına verdikleri destek nedeniyle olduğunu vurguluyorlar.