19 Eylül 2024 Perşembe

Siyonist İsrail El-Cauni Okulunu 3. kez hedef aldı: 16 Filistinli katledildi

Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarını sürdüren siyonist İsrail, sivillerin sığındığı El-Cauni Okulunu 3. kez hedef aldı. Bombardımanda 16 kişi katledildi, 50 kişi yaralandı. Cibaliya bölgesinde de siviller hedef alındı bir kişi katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. El-Abrar Camiinin çevresine yönelik saldırıda ise bir kişi katledildi. Refah'ta ise daha önce katledilen 7 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldı. 

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları sürüyor. İşgal ordusunun savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Nusayrat bölgesinde El-Cauni Okulunu bombaladı. 16 kişi katledildi, 50 kişi yaralandı. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yaralıların Aksa Şehitleri Hastanesine ulaştığını belirtti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, sivillerin sığındığı El-Cauni Okulunun 7 Ekim 2023'ten beri 3 kez hedef alındığı hatırlatıldı. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde de sivilleri hedef aldığı; saldırıda 1 kişinin katledildiği, çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusunun Gazze kentinde El-Abrar Camiinin çevresine düzenlediği saldırıda da 1 Filistinlinin yaşamını yitirdi, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde ise daha önce katledilmiş 2'si kadın 7 sivilin cansız bedenine ulaşıldı.

Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridine düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 98 Filistinli katledildi; 87 bin 705 kişi yaralandı. 

Enkaz altında halen binlerce ölü bulunuyor.