23 Eylül 2024 Pazartesi

Siyasi tutsak: Şüpheli şekilde ölürsem sorumlusu kurum müdürüdür

Siyasi tutsakların şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği, işkence haberleri gündemden düşmediği Iğdır S Tipi Kapalı Hapishanesi, siyasi tutsakları tehdit ediyor.

Iğdır S Tipi Kapalı Hapishanesinde siyasi tutsaklara işkence sürüyor. Sık sık işkence haberleriyle gündeme gelen hapishanede siyasi tutsaklar Sezer Alan 20 Şubat 2022'de, Sinan Kaya ise 20 Mart 2022'de şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Aynı hapishanede tutsak Fırat Gerekli, 15 Ekim'de ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde kendisi ve arkadaşlarının tehdit edildiğini aktardı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Gerekli, "Bu hapishanede daha önce mahpuslar şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Aynı şey başıma gelirse sorumlusu kurum müdürüdür" dedi.

Baba Kadir Gerekli ise, oğlunun can güvenliğinden endişe duyduğunu belirterek, "Hiçbir şey ortada yokken oğlum ve arkadaşları kurum müdürü tarafından tehdit ediliyor. Tehdit etmek ne demek… Daha önce de o cezaevinde yaşanan ölümlere intihar süsü verilmişti. Yetkililere sesleniyorum. Oğlum o cezaevinde kalmasın, yakınıma bir yere getirilsin. Ben Bursa'da yaşıyorum ve 2 buçuk yıldır görüşüne gidemedim" diye konuştu.